21.8 C
Chania
Sunday, May 19, 2024

Αυτοκτόνησε η 29χρονη που βίαζε ο θετός ιερέας πατέρας της – Ο ιερέας αποφυλακίσθηκε και επέστρεψε στα καθήκοντά του με τις ευλογίες της Μητρόπολης | Βίντεο

Ημερομηνία:

Ο θετός της πατέρας, ιερέας σε χωριό της επαρχίας Λευκωσίας, και η μητριά της, κακοποιούσαν σωματικά την μικρή τότε Έλενα

Ο αιφνίδιος θάνατος την περασμένη Παρασκευή της 29χρονης Έλενας Φραντζή, έγινε η αφορμή για να δει το φως της δημοσιότητας μία συγκλονιστική ιστορία.

Όλα ξεκίνησαν τη δεκαετία του 1970, όταν η γιαγιά της Έλενας δολοφονήθηκε από τον παππού της μπροστά στα μάτια των παιδιών τους, προκαλώντας τεράστιο πλήγμα στον ψυχικό τους κόσμο. Αργότερα, ένα από τα παιδιά της οικογένειας, απέκτησε μία κόρη. Την Έλενα.

Από μικρή ηλικία η Έλενα δόθηκε σε ανάδοχη οικογένεια, καθώς η μητέρα της αντιμετώπιζε πρόβλημα με εξαρτήσεις. Ο θετός της πατέρας, ιερέας σε χωριό της επαρχίας Λευκωσίας, την κακοποιούσε σεξουαλικά, ενώ σωματική βία ασκούσε σε βάρος της και η μητριά της.

Σε ηλικία μόλις 10 ετών η Έλενα κατήγγειλε το περιστατικό στο Γραφείο Ευημερίας, ωστόσο κανείς δεν την πίστεψε. Ο φάκελός της δε, χάθηκε! Το μαρτύριο της νεαρής κοπέλας συνεχίστηκε για μερικά χρόνια ακόμη, όταν στην ηλικία των 20 ετών αποφάσισε να μιλήσει στο δικαστήριο ως μάρτυρας κατηγορίας εναντίον του θετού της πατέρα.

Το δικαστήριο με απόφασή του, καταδίκασε τον ιερέα σε δύο χρόνια φυλάκιση, απόφαση που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων του χωριού, ενώ η θετή της μητέρα δεν κατηγορήθηκε.

Το διάστημα εκείνο, την Έλενα παρακολουθούσε ψυχολόγος, ενώ η νεαρή κοπέλα σπούδαζε κοινωνική λειτουργός.

Με τη λήξη της ποινής του ο ιερέας επέστρεψε στα καθήκοντά του, κάτι που προκάλεσε τον συγκλονισμό της Έλενας, η οποία παράτησε τις σπουδές της. Στα χρόνια που ακολούθησαν, η νεαρή κοπέλα ζούσε με επίδομα που λάμβανε από το κράτος, όμως πλέον, τα ψυχικά της τραύματα από τις κακουχίες που είχε υποστεί τα προηγούμενα χρόνια, ήταν περισσότερο από εμφανή.

Την περασμένη Παρασκευή (23/3) η Έλενα βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της

Την ίδια στιγμή που η 29χρονη Έλενα αυτοκτονούσε, ο ιερέας βιαστής και θετός πατέρας είχε επιστρέψει στα καθήκοντά του παρά την παγκύπρια κατακραυγή. Μάλιστα, σε βίντεο μέσα σε κατάμεστο ναό μιλά για τον επιστροφή του με τον Μητροπολίτη Ησαΐας να στέκεται δίπλα του και να δακρύσει από συγκίνηση

Ο ιερέας καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση το 2013 και το 2015 αποφυλακίστηκε.

Αντί όμως να απομακρυνθεί από την Εκκλησία, επανήλθε στα καθήκοντά του και ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας, του παραχώρησε δωρεάν σπίτι δίπλα σε νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο.

e453c8_3

Ταυτόχρονα του ανέθεσε καθήκοντα ιερέα σε γυναικείο μοναστήρι! Τον Αύγουστο του 2015 ο Μητροπολίτης Ησαΐας δήλωνε στο protothema.gr ότι είναι άλλη η δικαιοσύνη της Πολιτείας και άλλη της Εκκλησίας. Μάλιστα όταν ρωτήθηκε γιατί του παραχωρήθηκε σπίτι κοντά σε σχολεία και τοποθετήθηκε σε μοναστήρι γυναικών απάντησε: «Ποιο το πρόβλημα; Επιδείξαμε την αυστηρότητά μας». Μάλιστα, ερωτηθείς εάν συναναστρέφεται με παιδιά παρά τη καταδίκη του για αδίκημα σεξουαλικής φύσεως, ο Μητροπολίτης ανέφερε ότι αυτό είναι αναπόφευκτο.

Μάλιστα ο ιερέα μετά την αποφυλάκιση του ενημέρωσε τους διαδυκτιακούς του φίλους ότι επέστρεψε στα καθήκοντα του ενώ την επόμενη ημέρα (15/06/2015) ανέβασε μια φωτογραφία με παιδιά η οποία κάνει τον γύρω το διαδικτύου, με τους πολίτες να ξεσπούν κατά του Μητροπολίτη και της εκκλησίας για τον εν λόγω ιερέα.

Την ίδια ώρα, βίντεο που βλέπει το φως της δημοσιότητας, απεικονίζει τον συγκεκριμένο ιερέα να μιλά για την καταδίκη του και την επιστροφή του ενώ δίπλα του ο Μητροπολίτης Ησαΐας φαίνεται να δακρύζει από συγκίνηση. Η ομιλία έγινε λίγο μετά την αποφυλάκιση του σε ένα κατάμεστο ναό.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=vQawDjddrqo”]

Να σημειώσουμε ότι ο ιερέας  καταδικάστηκε από το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, κατόπιν παραδοχής, ότι βίαζε συστηματικά την ανήλικη κόρη του για τέσσερα χρόνια.

Άρχισε να ικανοποιεί τις ανώμαλες σεξουαλικές ορμές του, όταν εκείνη ήταν στην τρυφερή και αθώα ηλικία των 13 μόλις χρονών και σταμάτησε μόνο όταν αυτή τον κατήγγειλε στην Αστυνομία στα 17 της.

Ο 40χρονος είχε καταδικαστεί για 27 κατηγορίες για βιασμό, μια κατηγορία για κοινή επίθεση και μία κατηγορία για σεξουαλική κακοποίηση παιδιού.

Το δικαστήριο ανέφερε στην απόφασή του ότι η υπόθεση είναι «από τις χειρότερες του είδους της» και πως ο κατηγορούμενος, αντί να επιτελέσει τον ρόλο του πατέρα-προστάτη, «με κίνητρο την ικανοποίηση των αρρωστημένων σεξουαλικών του ορμών, την εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά». Διαφάνηκε ότι βίασε τουλάχιστον 25 φορές τη μικρή από τον Γενάρη του 2011 μέχρι και τον Αύγουστο του 2015, όταν και το θύμα βρήκε την ψυχική δύναμη να μιλήσει και να προβεί σε καταγγελία στην Αστυνομία, για την κόλαση και το μαρτύριο που ζούσε όλα αυτά τα χρόνια στα χέρια του ανώμαλου πατέρα της.

«Είναι πράγματι τραγελαφικό ότι ενώ ο κατηγορούμενος ανέλαβε τη φύλαξη και φροντίδα των παιδιών, χωρίς να ενδιαφέρεται ποσώς για το σωστό μεγάλωμα και γενικά τις ανάγκες του πρωτότοκου παιδιού του, το χρησιμοποίησε ως αντικείμενο ηδονής για να ικανοποιήσει τις ζωώδεις επιθυμίες του και τα ανώμαλα ένστικτά του», επισημαίνουν στη δικαστική απόφαση που υπογράφουν οι τρεις δικαστές του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, Λ. Δημητριάδου-Ανδρέου, Χ. Χαραλάμπους, M. Παπαδοπούλου.

Προσθέτουν ότι οι πράξεις του πατέρα καταρράκωσαν τον ψυχικό κόσμο της κοπέλας, η οποία σήμερα συνεχίζει να επισκέπτεται ψυχολόγο. «Είναι χαρακτηριστική η αναφορά κατά την έκθεση των γεγονότων ότι σε στιγμές απελπισίας, η παραπονούμενη έλεγε στον κατηγορούμενο ότι θα αυτοκτονήσει, όπως χαρακτηριστική της αποκρουστικής συμπεριφοράς του είναι και η απάντηση που της έδιδε, ήτοι οι αναφορές του ‘εν καλή η ζωή σου’ και ‘καλύτερα να το κάνεις μαζί μου παρά με ξένους’!!», σημειώνεται στην απόφαση.

Τα τελευταία χρόνια το θύμα, μαζί με τη μικρότερη αδελφή διέμεναν με τον κατηγορούμενο, ο οποίος είχε αναλάβει την κηδεμονία και φύλαξή τους, επειδή η μητέρα τους είναι άτομο με ψυχιατρικά προβλήματα και από τον Δεκέμβριο του 2011 δεν διαμένει μαζί τους.

«Βάσει του μαρτυρικού υλικού, η πρώτη φορά που ο κατηγορούμενος ήρθε σε συνουσία με την παραπονούμενη χωρίς τη συναίνεσή της ήταν την ημέρα που η σύζυγός του αποχώρησε από την οικία. Συγκεκριμένα, μόλις η αδελφή της κοιμήθηκε, ο κατηγορούμενος παρακάλεσε την ίδια να κοιμηθεί μαζί του στο υπνοδωμάτιό του, λέγοντάς της ότι λόγω της αποχώρησης της μητέρας της ένιωθε μόνος και ήθελε συμπαράσταση.

Όταν η κόρη του ξάπλωσε δίπλα του, ο κατηγορούμενος την αγκάλιασε και άρχισε να τη χαϊδεύει. Τότε η μικρή άρχισε να τον ρωτά: «παπά, τι κάμνεις, παπά, τι κάμνεις; Είσαι ο παπάς μου, τι κάμνεις; Άησ’ με». Παρά την αντίδραση του κοριτσιού ο κατηγορούμενος ήρθε σε συνουσία μαζί της, χωρίς τη συναίνεσή της. Όταν ο κατηγορούμενος ολοκλήρωσε, ζήτησε συγγνώμη, αναφέροντάς της ότι η πράξη αυτή δεν θα επαναλαμβανόταν και εξηγώντας της ότι είχε προβεί σε αυτή λόγω της κακής του ψυχολογίας.

Την προέτρεψε δε να μην αναφέρει το συμβάν σε οποιονδήποτε, λέγοντάς της συγκεκριμένα ότι «αν το μάθουν, εν να με πάρουν φυλακή, εν να καταστραφείς, εν να σε δείχνουν ούλλοι με το δάκτυλον, εν να γίνεις ρεζίλι». Ωστόσο δεν σταμάτησε εκεί, για τέσσερα ολόκληρα χρόνια τη βίασε άλλες τουλάχιστον 24 φορές. Στη διάρκεια αυτών των σεξουαλικών επαφών, η ανήλικη πόνεσε πάρα πολύ και το ανέφερε στον κατηγορούμενο, ο οποίος της απάντησε «εν με κόφτει, εν πολλά ωραία».

Το βράδυ της 9ης Αυγούστου 2015 ο πατέρας, φορώντας μόνο το εσώρουχό του, κάλεσε την κόρη του στο υπνοδωμάτιό του. Εκεί της ζήτησε να γδυθεί και στη συνέχεια ήρθε σε συνουσία μαζί της, χωρίς τη θέλησή της. Το θύμα δεν άντεξε άλλο και διηγήθηκε τα πάντα, για πρώτη φορά, στη μικρότερη αδελφή της. Ειδοποίησαν τηλεφωνικώς την Αστυνομία και στη συνέχεια μετέβησαν με τα πόδια στον πλησιέστερο σταθμό. Ξεσπώντας σε λυγμούς, η 17χρονη κατήγγειλε τον πατέρα της. Όταν ο 40χρονος συνελήφθη έβαλε τα κλάματα, φοβούμενος για τις συνέπειες των αποτρόπαιων πράξεών του.

Άγνωστο είναι πως αυτός ο άνθρωπος όχι μόνο βγήκε από τη φυλακή μέσα σε 2 χρόνια αλλά επέστρεψε και στα καθήκοντά του ως ιερέας, με τις ευλογίες μάλιστα της Μητρόπολης και υπό τα χειροκροτήματα των “πιστών”…

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ