Η γυναίκα του Γκαθ είπε πως η γυναίκα του έκανε το εμβόλιο τον περασμένο Μάρτιο, έχοντας ακούσει από άλλους μακροχρόνιους ασθενείς ότι τους βοήθησε στη βελτίωση των συμπτωμάτων. Στη δική της περίπτωση δεν συνέβη το ίδιο.

Το τρέμουλο εξακολουθούσε να την κρατάει ξάγρυπνη τα βράδια και τον τελευταίο μήνα είχε τέτοιο πονοκέφαλο που ακόμη και το διάβασμα ενός βιβλίου έγινε «σχεδόν αδύνατο».

«Είχε δείξει ότι αν τα πράγματα δυσκόλευαν δεν θα μπορούσε να συνεχίσει, δεν ήξερε πόσο θα άντεχε. Το μόνο που μπορούσα να της πω ήταν ‘κρατήσου’, αλλά προφανώς φοβόταν ότι θα έχανε σταδιακά την ικανότητα να περπατάει, ότι θα κατέληγε σε αναπηρικό καροτσάκι, ότι δεν θα μπορούσε ούτε να αναπνεύσει μόνη της», λέει στο CNNi.

«Πρέπει να προσέξουμε, και δεν πρόκειται μόνο για αυτοκτονία», τονίζει ο άνδρας της. Πρόκειται για άτομα που επανέρχονται στο εργατικό δυναμικό. Αυτό είναι κι ένα οικονομικό ζήτημα. Έχουμε εκπαιδεύσει ανθρώπους… που δεν θα μπορούν να επιστρέψουν στις δουλειές τους επειδή είναι εξαντλημένοι, που δεν μπορούν να σηκωθούν από το κρεβάτι».

His wife died by suicide after a 13-month battle with long-haul Covid. He hopes help is on the way for others, by Christina Maxouris, CNN

"google ad"