15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Αφού η κυβέρνηση δε μπορεί να κρατήσει ανοικτούς τους δρόμους, ας βάλουν οι πολίτες αντιολισθητικές αλυσίδες…

Ημερομηνία:

Αυτή η κυβέρνηση έχει τη λύση σε όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν την κοινωνία. Η λύση είναι να αναλαμβάνουν όλη την ευθύνη οι πολίτες και όταν δεν την αναλαμβάνουν να τρώνε και κανένα ξεγυρισμένο πρόστιμο.

Έτσι και με την κακοκαιρία που ήρθε. Η κυβέρνηση επισήμανε την υποχρεωτικότητα εφοδιασμού αντιολισθητικών αλυσίδων από όλα τα οχήματα, όμως άγνωστο είναι κατά πόσο το κράτος που απαιτεί από τους πολίτες να τηρούν τα όποια μέτρα έχει πάρει τα αντίστοιχα γι’ αυτό που έρχεται.

Όλοι θυμόμαστε τις εικόνες από την κακοκαιρία “Ελπίδα” όπου εξαιτίας λίγου χιονιού χιλιάδες συμπολίτες μας έμειναν  εγκλωβισμένοι για 20 ώρες στα χιόνια. Όχι σε κάποιο βουνό! Όχι σε κάποιο δύσκολα προσβάσιμο σημείο. Στο κέντρο της χώρας! Στην Αττική Οδό! Στην Αθήνα!

Δυστυχώς, το ελληνικό κράτος δεν είναι όπως της Φινλανδίας, το γνωρίζουμε. Ευτυχώς όμως δεν έχουμε και τα χιόνια της Φινλανδίας γιατί σε μια τέτοια περίπτωση η χώρα θα κατάρρεε.

Ας το πούμε λοιπόν ξανά. Αν οι πολίτες έχουν μία άλφα ευθύνη να φροντίσουν να είναι προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο, το κράτος έχει μία ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη να να αποτρέψει να συμβεί αυτό το ενδεχόμενο. Στην περίπτωση αυτή, κράτος και εταιρείες διαχείρισης διοδίων έχουν ευθύνη να διατηρήσουν τους δρόμους ανοικτούς, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα μηχανήματα και μέσα, ώστε να παραμείνει απρόσκοπτη η μετακίνηση των πολιτών.

Γιατί πολύ φοβόμαστε πως η Ελλάδα επί Μητσοτάκη έχει μετατρέψει την κρατική αδυναμία σε στρατηγική, μετατρέποντας σε επίσημη πολιτική την μετακύλιση όλων των ευθυνών στις πλάτες του πολίτη.

Όχι κ. Μητσοτάκη, όσο και να πιστεύετε σε νεοφιλελεύθερες αρλουμπολογίες που έχουν καταρρεύσει εδώ και δεκαετίες, ο ρόλος του κράτους δεν είναι μόνο να επιτηρεί την ορθή λειτουργία της αγοράς, επιβάλλοντας απλά πρόστιμα σε όσους λειτουργούν ανεύθυνα. Ο ρόλος του κράτους είναι να διασφαλίζει την ορθή λειτουργία των υποδομών, ειδικά σε καταστάσεις που είναι έκτακτες.

Αυτά, και αν χρειαστεί θα επιστρέψουμε. Άλλωστε η κακοκαιρία μόλις ξεκίνησε…

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ