Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση επιχειρεί εν κρυπτώ να πετάξει εκτός προστασίας Α’ κατοικίας 35.000 πολίτες και νοικοκυριά

Κανένα σχόλιο

Με δήλωσή της η τομεάρχης Οικονομικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Έφη Αχτσιόγλου, καταγγέλλει ότι «μετά τον νέο πτωχευτικό που οδηγεί σε γενικευμένη πτώχευση το σύνολο των πολιτών που οφείλουν, η κυβέρνηση επιχειρεί εν κρυπτώ να πετάξει εκτός προστασίας και όσους πολίτες είχαν προσφύγει στο νόμο Κατσέλη», καθώς πάνω από 35.000 πολίτες και νοικοκυριά που είχαν προσφύγει στο νόμο Κατσέλη, «κατ’ απαίτηση των τραπεζών», μεθοδεύεται από τη κυβέρνηση ο πλειστηριασμό της Α’ κατοικίας τους.

«Δεκάδες χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι έχουν κάνει αίτηση υπαγωγής στον νόμο Κατσέλη(νόμος 3869/2010)και προστατεύονται παρότι η υπόθεσή τους δεν έχει ακόμη εκδικαστεί, κινδυνεύουν σε λίγες μέρες χωρίς καμία ευθύνη τους να χάσουν την προστασία της πρώτης κατοικίας τους και να οδηγηθούν σε πλειστηριασμούς, με σαφή μεθόδευση της κυβέρνησης, κατ’ απαίτηση των τραπεζών», αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωσή της η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Έφη Αχτσιόγλου, η οποία καταγγέλει ότι η κυβέρνηση έδωσε ασφυκτική προθεσμία στους πολίτες ώστε να υποβάλουν εκ νέου αιτήσεις με αρκετά δικαιολογητικά που θα έπρεπε να συγκεντρώσουν από τις υπολειτουργούσες δημόσιες υπηρεσίες.

Το αποτέλεσμα, σύμφωνα με την Ε. Αχτσιόγλου είναι ότι «σε 3 ημέρες η προθεσμία λήγει, και από τους 40.000 ανθρώπους έχουν κατορθώσει να υποβάλουν οριστικές αιτήσεις μόλις 4.400», πράγμα το οποίο σημαίνει ότι 35.600 άνθρωποι κινδυνεύουν με πλειστηριασμό της Α’ κατοικίας τους, αφού αυτά θα είναι εκτός καθεστώτος προστασίας.

"Sponsored links"

«Μετά τον νέο πτωχευτικό που οδηγεί σε γενικευμένη πτώχευση το σύνολο των πολιτών που οφείλουν, η κυβέρνηση επιχειρεί εν κρυπτώ να πετάξει εκτός προστασίας και όσους πολίτες είχαν προσφύγει στο νόμο Κατσέλη», σημειώνει η τομεάρχης Οικονομικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συμπληρώνει ότι «απαιτούμε τώρα να μπει τέλος στην απαράδεκτη αυτή κυβερνητική μεθόδευση που απειλεί περισσότερες από 35.000 κύριες κατοικίες πολιτών».

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις