Αύγουστος 2022: Ο πιο θερμός από το 1979 για την Ευρώπη

Κανένα σχόλιο

Σύμφωνα με τα δεδομένα Copernicus που επεξεργάστηκε το Climatebook, ο Αύγουστος του 2022 ήταν ο πιο θερμός για την Ευρώπη και 4ος πιο θερμός παγκοσμίως από 1979 . Η μέση θερμοκρασία του Αυγούστου στην Ευρώπη κυμάνθηκε 1,72°C πάνω από τα επίπεδα της περιόδου 1991-2020, μιας ήδη αρκετά θερμής περιόδου για τον πλανήτη. Στη Δυτική Ευρώπη και τη Βορειοδυτική Ρωσία καταγράφηκαν οι υψηλότερες θετικές αποκλίσεις θερμοκρασίας έως +5°C με +6°C, με κύματα καύσωνα που ταλαιπώρησαν δεκάδες εκατομμύρια κατοίκους.

Πολλές περιοχές του πλανήτη βιώσαν τις πιο θερμές περιόδους στην καρδιά του καλοκαιριού του Βορείου Ημισφαιρίου, αλλά και στην καρδιά του χειμώνα στη Λατινική Αμερική. Σε ελάχιστα μέρη του πλανήτη καταγράφηκαν αρνητικές αποκλίσεις, και μάλιστα σε περιοχές όπου εκδηλώθηκαν ακραία φαινόμενα, όπως οι ισχυρές βροχοπτώσεις και καταστροφικές πλημμύρες  με χιλιάδες νεκρούς στο Πακιστάν.

Στο 95% της Ευρώπης τον Αύγουστο του 2022 καταγράφηκαν θετικές αποκλίσεις θερμοκρασίας εκτός περιοχών στα Νότια Βαλκάνια (συμπεριλαμβανομένου και της Ελλάδας) καθώς και στα δυτικά παράλια της Ιβηρικής Χερσονήσου στην Πορτογαλία, όπου σημειώθηκαν θερμοκρασίες κοντά στον μέσο όρο και ελαφρώς πιο χαμηλά.

"Sponsored links"

Στην περιοχή της Ασίας πολύ μεγάλες θετικές αποκλίσεις σημειώθηκαν στην Κίνα, όπου το καλοκαίρι του 2022 βίωσε έναν από τους πιο έντονους και με μεγάλη διάρκεια καύσωνα στα χρονικά, καταρρίπτοντας σημαντικά ρεκόρ πολλών ετών. Σε περιοχές της Κίνας η απόκλιση της θερμοκρασίας για τον Αύγουστο του 2022 κυμάνθηκε ακόμη και στους +7°C με +8°C από τα κανονικά επίπεδα. Μοναδική εξαίρεση στις μεγάλες θετικές αποκλίσεις στην Ασία, αποτέλεσε το Πακιστάν όπου κατέγραψε από τις μεγαλύτερες αρνητικές αποκλίσεις θερμοκρασίας παγκοσμίως για τον Αύγουστο του 2022.

Εικόνα 1. Αποκλίσεις της θερμοκρασίας του αέρα σε ύψος 2μ από τον μέσο όρο του 1991-2020 τον Αύγουστο 2022 παγκοσμίως.
Εικόνα 2. Αποκλίσεις της θερμοκρασίας του αέρα σε ύψος 2μ από τον μέσο όρο του 1991-2020 τον Αύγουστο 2022 στην Ευρώπη.
Εικόνα 3. Αποκλίσεις της θερμοκρασίας του αέρα σε ύψος 2μ από τον μέσο όρο του 1991-2020 τον Αύγουστο 2022 στην Ασία.

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live