Αύξηση της απασχόλησης στα ξενοδοχεία της Κρήτης

Κανένα σχόλιο

H δραματική πτώση του εσωτερικού τουρισμού πέρυσι οδήγησε σε μείωση της απασχόλησης στα ξενοδοχεία της περιφέρειας. Αντίθετα αύξηση της απασχόλησης παρατηρήθηκε στις περιοχές που υποδέχονται αλλοδαπούς τουρίστες, όπως είναι το Νότιο Αιγαίο και η Κρήτη.

Αυτό είναι το συμπέρασμα μελέτης του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ), που παρουσιάστηκε χθες στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, η συνολική απασχόληση στα ελληνικά ξενοδοχεία τον Αύγουστο του 2012 ανήλθε στα 119.990 άτομα (αύξηση 0,8%). Αντίθετα μείωση κατά 2,3%, στα 92.100 άτομα εμφάνισε η συνολική απασχόληση τον Μάιο του 2012. Η πτώση στον αριθμό των απασχολούμενων τον Μάιο οφείλεται στο γεγονός ότι αρκετός αριθμός ξενοδοχείων δεν άνοιξαν καθόλου ή λειτούργησαν καθυστερημένα.

"Sponsored links"

Σύμφωνα με το ΙΤΕΠ, η μεγαλύτερη μείωση σημειώθηκε στις περιοχές Ηπείρου – Θεσσαλίας με -31,5% τον Μάιο και -21,3% τον Αύγουστο. Ακολούθησε η Πελοπόννησος, όπου η απασχόληση συρρικνώθηκε κατά 16% και η Αττική, όπου υπήρξε μείωση κατά 8,2% τον Αύγουστο.

Επισημαίνεται ότι η απασχόληση στα ξενοδοχεία της Αττικής μειώνεται συνεχώς από το 2008. Η φετινή σμίκρυνση του αριθμού του εργατικού δυναμικού έρχεται να προστεθεί σε μια αφύσικα υψηλή πτώση της απασχόλησης κατά 19,4% το 2011. Σημειώνεται εδώ ότι η περσινή μείωση σε μεγάλο βαθμό είχε προκληθεί εξαιτίας του γεγονότος ότι είχαν διακόψει τη λειτουργία τους αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις