17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Την Τρίτη η εξ αναβολής δίκη των 6 Χανιωτών αγροτών της μεγάλης κινητοποίησης του Ιανουαρίου 2009

Ημερομηνία:

Αύριο Τρίτη θα πραγματοποιηθεί η εξ αναβολής δίκη των 6 Χανιωτών αγροτών που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις του Ιανουαρίου του 2009.

Η υπόθεση αφορά την πολυήμερη κινητοποίηση στο Πλατάνι Σούδας όπου με μαζική κινητοποίηση και “μπλόκο” που είχαν στήσει οι αγρότες των Χανίων είχαν αποκόψει την εθνική οδό Χανίων – Ηρακλείου.

Οι κινητοποιήσεις είχαν κρατήσει 17 ολόκληρες ημέρες ενώ οι αγρότες συνέχισαν τον αγώνα τους και στον Πειραιά.

Μεταξύ των κατηγορούμενων είναι ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ Γιώργος Γωνιωτάκης, ο πρώην πρόεδρος της ΟΑΣ ν. Χανίων Ηλίας Χαλακατεβάκης και ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων ν. Χανίων Γιώργος Βενετάκης.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο λόγος που είχε πραγματοποιηθεί η κινητοποίηση ήταν ότι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρης Χατζηγάκης είχε πάρει απόφαση όπου απόκλειε την Κρήτη από αποζημιώσεις που είχαν δοθεί σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Να αναφέρουμε επίσης ότι η κινητοποίηση στο λιμάνι του Πειραιά αντιμετωπίστηκε με επέμβαση των ΜΑΤ μέσα στο λιμάνι μετά από εντολή του τότε Υπουργού Δημόσιας Τάξης Χρ. Μαρκογιαννάκη. Μεταξύ αυτών που δεν γλίτωσαν την επίθεση με τα χημικά ήταν και ο τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, που είχε κατέβει στο λιμάνι προς συμπαράσταση στους αγρότες.

Η δίκη πραγματοποιείται μετά από τρεις αναβολές.

Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Χανίων: Να σταματήσει το αίσχος των αγροτοδικείων

Σε σχετική της σημερινή ανακοίνωση η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Χανίων καταγγέλλει την νέα προσπάθεια για δίκη αγροτών (αύριο 16 Ιούνη) που όπως σημειώνει “εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο ποινικοποίησης των αγώνων και τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Ξαναέρχεται ως συνέχεια ανάλογων αγροτοδικείων που προηγήθηκαν σε άλλους νομούς σε όλη την χώρα και δείχνει πόσο ψεύτικες ήταν οι υποσχέσεις της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για απόσυρση των κατηγοριών των αγωνιζόμενων αγροτοκτηνοτρόφων. Για πολλοστή φορά επιδιώκουν να υποτάξουν το αγροτικό κίνημα ώστε να μην αντισταθεί στην λαίλαπα των αντιαγροτικών αποφάσεων της Ε.Ε, της ΚΑΠ και των ελληνικών κυβερνήσεων  των παλαιών και καινούριων που αξιοποίησαν και αξιοποιούν τα αγροτοδικεία ως μέσο τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των αγώνων μας.

Είναι γελασμένοι! Ο αυταρχισμός δεν πρόκειται να κάμψει τις αγωνιστικές διαθέσεις της μικρομεσαίας αγροτιάς αλλά θα γυρίσει μπούμερανγκ στους εμπνευστές του, πεισμώνει τους αγρότες ακόμη πιο μαζικά και δυναμικά, ακόμη πιο οργανωμένα να συνεχίσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους.

Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα το αίσχος των αγροτοδικείων και η ποινικοποίηση των αγώνων μας.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...