13.8 C
Chania
Tuesday, December 23, 2025

Α. Ξανθός: Ακραίο, ωμό και κυνικό αφήγημα οι απόψεις Μητσοτάκη για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας

Ημερομηνία:

«Ακραίο, ωμό και κυνικό αφήγημα», χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός τις απόψεις του αρχηγού της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και δήλωσε εντυπωσιασμένος που λέγονται λίγες μέρες πριν από τις εκλογές.

Σε ραδιοφωνική συνέντευξη του ο Α. Ξανθός στο ραδιόφωνο news 24/7 διερωτήθηκε αν το πραγματικό ερώτημα από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι «από τη στιγμή που έχουμε ένα όντως υπερανεπτυγμένο ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα για ποιο λόγο να στηρίζουμε το δημόσιο σύστημα υγείας;» και συνέχισε: «Για ποιο λόγο να επενδύουμε στις δημόσιες δομές, για ποιο λόγο να βελτιώνουμε τον εξοπλισμό της, τις υλικοτεχνικές τους υποδομές, την ξενοδοχειακή τους υποδομή, για ποιο λόγο να προσλαμβάνουμε προσωπικό, για ποιο λόγο να ενισχύουμε τις δημόσιες δαπάνες υγείας;».

«Νομίζω ότι αυτό είναι ένα ακραίο, ωμό και κυνικό αφήγημα και πραγματικά εντυπωσιάζομαι που λέγεται λίγες μέρες πριν από τις εκλογές. Γιατί εμείς πάντα λέγαμε ότι πίσω από μία υποκριτική, ας πούμε, αναφορά για την ανάγκη να υπάρχει δημόσια περίθαλψη και λοιπά, και λοιπά, και ότι το σύστημα υγείας πρέπει να στηριχθεί, πάντα υπήρχε στο πίσω μέρος του μυαλού μια νεοφιλελεύθερη ατζέντα που έλεγε ότι το θέμα δεν είναι το κρατικό, το λέει ευθέως ο κύριος Μητσοτάκης. Εμένα, λέει, δεν με ενδιαφέρει αν ένα νοσοκομείο είναι κρατικό ή όχι» τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Στη συνέχεια ο Α.Ξανθός υπογράμμισε πως σήμερα τα κρατικά νοσοκομεία, ακριβώς λόγω του ότι έχει φτωχοποιηθεί η κοινωνία, εξυπηρετούν την πλειονότητα των πολιτών της χώρας και αποκλειστικά τους ανασφάλιστους πολίτες.

«Έχουμε κάνει μια τεράστια προσπάθεια αυτά τα χρόνια, να απεγκλωβιστούμε από την παρουσία των εργολαβικών συνεργείων στα δημόσια νοσοκομεία και να προσλαμβάνουν τα νοσοκομεία προσωπικό με σχέσεις, με ατομικές συμβάσεις εργασίας, με αξιοπρεπείς αμοιβές και λοιπά και λοιπά.

Έχουμε, δηλαδή, μία προσπάθεια ανάκτησης, ας πούμε, του δημόσιου χώρου και βελτίωσης του εργασιακού τοπίου το οποίο είχε πληγεί από την παρουσία αυτών των ιδιωτικών συνεργείων. Τώρα, μας λέει ο κύριος Μητσοτάκης να βάλουμε ιδιωτικές εταιρείες στον σκληρό πυρήνα. Όχι στις περιφερειακές, ας πούμε, υπηρεσίες του ΕΣΥ, αλλά στον σκληρό πυρήνα των παρεχόμενων υπηρεσιών, δηλαδή, στη νοσηλεία, στη διάγνωση, στην ιατρική φροντίδα. Ενδεχομένως, αύριο-μεθαύριο, στα χειρουργεία ή σε άλλες εξειδικευμένες πράξεις» κατέληξε ο Α. Ξανθός.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τριμερής: «Η συμμαχία μεταξύ Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου αποτελεί πυλώνα σταθερότητας»

Ολοκληρώθηκε τριμερής Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, με τη συμμετοχή του Κυριάκου...