Α. Ξανθός: Η εθελοντική αιμοδοσία είναι ζήτημα και δημόσιας υγείας

Κανένα σχόλιο

Με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα εθελοντή αιμοδότη, ο βουλευτής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ και τομέαρχης Υγείας του κόμματος Ανδρέας Ξανθός, σε μήνυμά του αναφέρει:

“Η 14η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως ημέρα τιμής για την προσφορά του ανώνυμου εθελοντή  αιμοδότη. Αυτή η προσφορά είναι πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης και εκούσιας συνδρομής εκατομμυρίων ανθρώπων καθημερινά στη διασφάλιση ενός δημόσιου αγαθού και ενός πολύτιμου δώρου ζωής.  Χωρίς αντίδωρο. Και αυτό έχει τεράστια ηθική και πολιτισμική αξία. Την οποία οφείλουμε να διαφυλάξουμε και να ενισχύσουμε .

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι όμως και ζήτημα Δημόσιας Υγείας. Γιατί η ανταπόκριση του Συστήματος Υγείας στις ανάγκες ποιοτικής φροντίδας μεγάλης ομάδας ασθενών, εξαρτάται με ανελαστικό τρόπο από την επάρκεια και την ασφαλή χορήγηση αίματος. Τώρα λοιπόν που λόγω της πανδημίας συνειδητοποιήθηκε ευρύτερα η σημασία της Δημόσιας Υγείας, είναι η ευκαιρία να ολοκληρωθεί μια σημαντική μεταρρύθμιση στο σύστημα Αιμοδοσίας που ξεκίνησε η προηγούμενη κυβέρνηση, με την αναβάθμιση του ρόλου του ΕΚΕΑ (Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας), την κεντρική και ψηφιοποιημένη διαχείριση του αίματος και την επίτευξη του εθνικού στόχου της πλήρους κάλυψης των αναγκών της χώρας από εθελοντές αιμοδότες που προσφέρουν αίμα συστηματικά”.

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live