16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Α. Ξανθός: Ό​ποιος αγνοήσει ή υποτιμήσει το χθεσινό ξέσπασμα των νέων ανθρώπων είναι χαμένος | Βίντεο

Ημερομηνία:

Στη παρέμβασή του στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής που συζητούσε το νομοσχέδιο του Υπ. Υγείας για το Ογκολογικό Κέντρο Παίδων και τις Μεταμοσχεύσεις, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Ρεθύμνου Ανδρέας Ξανθός τόνισε για τις χθεσινές μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις:

“Χθες ζήσαμε, με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη, τη συγκλονιστική αφύπνιση
εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, κυρίως νέων, σε όλη χώρα. Η οδύνη μετατρέπεται σε δημοκρατική έκρηξη και είναι καθολική και οργισμένη η απαίτηση της κοινωνίας για δικαιοσύνη, ζωή, ασφάλεια και αξιοπρέπεια. Όποιος αγνοήσει, υποτιμήσει, ή, πολύ περισσότερο, λοιδορήσει αυτό το ξέσπασμα, είναι χαμένος.

Και η κυβέρνηση Μητσοτάκη φαίνεται να αγνοεί το κοινωνικό κλίμα και επιμένει σε μια προκλητική τακτική συμψηφισμών και συγκάλυψης ευθυνών”.

Επίσης ο Α. Ξανθός αναφέρθηκε στην ανταπόκριση του ΕΣΥ, του ΕΚΑΒ, των νοσοκομείων της Λάρισας και του προσωπικού τους, στην αποτελεσματική υγειονομική διαχείριση αυτού του τραγικού δυστυχήματος και στην αντιμετώπιση των τραυματιών.

Όπως και στην πανδημία, έτσι και τώρα αποδείχθηκε για άλλη μια φορά η αξία του Δημόσιου Συστήματος Υγείας σε συνθήκες κρίσης και μαζικής καταστροφής. Καταρρίπτοντας πλήρως τις αφέλειες ή τις εμμονές των απανταχού νεοφιλελεύθερων για τη δήθεν υπεροχή του ιδιωτικού τομέα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ