Α. Ξανθός: Όρος επιβίωσης του ΕΣΥ η αλλαγή πορείας στα υγειονομικά και πολιτικά πράγματα

Κανένα σχόλιο

«Ούτε η χθεσινή έκτακτη επίσκεψη της αν. Υπουργού Υγείας κας Γκάγκα είχε κάποιο χειροπιαστό αποτέλεσμα για το νοσοκομείο Ρεθύμνου και την προοπτική του», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. και πρώην υπουργός Υγεάς, Ανδρέας Ξανθός.

Ο κ. Ξανθός υπογραμμίζει ότι «όταν υπάρχει κρίση σε μια δημόσια νοσηλευτική μονάδα και είναι σε τεράστια ανασφάλεια και αναστάτωση το προσωπικό της και όλη η τοπική κοινωνία, η εξαγγελία για πολλοστή φορά από την αρμόδια Υπουργό νέων προκηρύξεων, ενεργειακών αναβαθμίσεων και μελετών για την επέκταση των κτιριακών υποδομών, δείχνει, αν όχι ανοικτή κοροϊδία και εμπαιγμό, τουλάχιστον αδυναμία κατανόησης της σοβαρότητας της κατάστασης».

Τέλος, ο κ. Ξανθός κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για το βιώσιμο παρόν και μέλλον όχι μόνο της Παθολογικής Κλινικής, αλλά και του Νοσοκομείου Ρεθύμνου γενικότερα: «Είναι σε διακινδύνευση όχι απλώς ένα τμήμα ζωτικής σημασίας όπως η Παθολογική Κλινική, αλλά η ίδια η βιωσιμότητα του νοσοκομείου Ρεθύμνου. Ποτέ στο παρελθόν το νοσηλευτικό μας ίδρυμα δεν βρέθηκε σε τέτοιο επίπεδο αποδιοργάνωσης και απαξίωσης. Και μάλιστα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Έχουμε πει τι φταίει, τι πρέπει και τι μπορεί να γίνει για να αντιστραφεί το διαλυτικό κλίμα. Η πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι προφανής και απαράγραπτη. Είναι όρος επιβίωσης του ΕΣΥ πλέον η όσο το δυνατόν γρηγορότερη αλλαγή πορείας στα υγειονομικά και πολιτικά πράγματα της χώρας. Αλλιώς η ζημιά στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, στις δομές και στους ανθρώπους του, θα είναι μη αναστρέψιμη», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο πρώην Υπουργός Υγείας.

"Sponsored links"

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live