19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Βέλη από τη Ν. Αγγελάκη για το θέμα των Παιδικών Σταθμών – Τι απαντά ο δήμαρχος και η πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ

Ημερομηνία:

Βέλη προς την πρόεδρο της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ εξαπέλυσε με δήλωσή της η δημοτική σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος και πρόεδρος της επιχείρησης κ. Νάνσυ Αγγελάκη σχετικά με θέματα κοινωνικής πολιτικής και ιδιαίτερα τη διαχείρηση του θέματος των παιδικών σταθμών ΕΣΠΑ της επιχείρησης.

Η δήλωση:

«Μετά τις ατυχείς όπως αποδείχτηκαν εκ των υστέρων επιλογές της για το “Πολιτιστικό Καλοκαίρι”, η πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ -ΚΑΜ Αμαλία Κοτσάκη, έρχεται να βάλει την σφραγίδα της ως “ανεπαρκής”, και σε θέματα που αφορούν στην κοινωνική πολιτική της Κοινωφελούς Επιχείρησης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η στρατηγική που ακολουθήθηκε και ακολουθείται στο ευαίσθητο θέμα των Παιδικών Σταθμών ΕΣΠΑ, δικαιοδοσίας της ΚΕΠΠΕΔΗΧ -ΚΑΜ, η λειτουργία των οποίων αντιμετωπίζει σωρεία προβλημάτων:

Με δύο θέσεις εργασίας (με δικαίωμα ανανέωσης) να έχουν ήδη χαθεί, με ένα τμήμα στον Παιδικό Σταθμό του Ελευθερίου Βενιζέλου να έχει κλείσει και τον Παιδικό Σταθμό Ακρωτηρίου να… είναι στο περίμενε για να ξκινήσει τη λειτουργία του, η κα Κοτσάκη αναδεικνύεται τελικά κατώτερη των περιστάσεων, διαψεύδοντας ενδεχομένως τις περί του αντιθέτου προσδοκίες του κ. Βάμβουκα όταν την τοποθετούσε στην θέση της προέδρου, αποδεικνύοντας ότι η επιλογή του ήταν…άστοχη.

Εκτός αν ο ίδιος αισθάνεται περήφανος για όλα τα προαναφερθέντα αλλά και για τις ανύπαρκτες συντηρήσεις στους χώρους των Παιδικών Σταθμών καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού, για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, για τις  συμβάσεις εργασίας που δεν  ανανεώνονται και για τις νέες θέσεις εργασίας που χάνοται αφού δεν προγραμματίζονται.

Η πολιτική της προέδρου της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, μάλλον ατυχής μπορεί να χαρακτηριστεί, απέχοντας παρασάγγες από την κοινωνική πολιτική που η  Δημοτική Αρχή και ο κ. Τάσος Βάμβουκας υποσχόταν και δεσμευόταν προεκλογικά.

Για τους λόγους αυτούς άλλωστε και  επειδή θεωρώ ότι ούτε τα φιλοξενούμενα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς, ούτε οι εργαζόμενοι σε αυτοί, ούτε και οι οικογένειές τους μπορούν να βιώνουν φαινόμενα που δεν αντιστοιχούν στον σκοπό που επιτελούν οι δομές παιδικής φροντίδας, εκτιμώ ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να συζητήσει άμεσα το θέμα τόσο των Παιδικών Σταθμών όσο και γενικότερα των κοινωνικών δομών της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ. Ετσι ώστε, έστω και την τελευταία στιγμή να εξευρεθούν τρόποι για την εύρυθμη λειτουργίας τους».

Τι απαντούν Αμαλία Κωτσάκη και Τάσος Βάμβουκας

Άμεση ήταν η αντίδραση τόσο από την πρόεδρο της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ κ. Αμαλία Κωτσάκη όσο και από τον Δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα

Η δήλωση της προέδρου ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ κ. Αμαλίας Κωτσάκη:

«Δυστυχώς για την κα Αγγελάκη όλοι οι ισχυρισμοί της είναι ανακριβείς.

Για τις δύο θέσεις με δικαίωμα ανανέωσης που ισχυρίζεται ότι χάθηκαν ενημερώνω ότι για τη μια εξ αυτών έχει γίνει πρόσληψη της νηπιαγωγού και η άλλη δεν πληρώθηκε λόγω αργοπορημένης αντίδρασης του Υπουργείου.

Για τις συμβάσεις των εργαζομένων απλά να πληροφορήσω την κα Αγγελάκη ότι έχουν υπογραφεί ήδη από τις 22 Σεπτεμβρίου 2015.

"google ad"

Όσον αφορά τα οικονομικά προβλήματα στα οποία αναφέρεται αυτά σχετίζονται με τη μη καταβολή της τρίτης δόσης από το ΕΣΠΑ και αυτό αποτελεί Πανελλαδικό πρόβλημα το οποίο θα λύσει η κυβέρνηση και όχι ζήτημα που μπορεί να επιλυθεί από την ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ.

Οι συντηρήσεις των Παιδικών σταθμών από την άλλη, βρίσκονται στο στάδιο ολοκλήρωσής τους.

Τέλος σε ότι αφορά την κατάργηση τμήματος στον παιδικό σταθμό Ελευθερίου Βενιζέλου, αυτό προέκυψε κατ’ εφαρμογήν της οδηγίας της ΕΕΤΑΑ για αυστηρή τήρηση των ορίων της δυναμικότητας των σταθμών, κάτι που παραβιαζόταν τα προηγούμενα χρόνια θέτοντας σε κίνδυνο το όλο πρόγραμμα. Όλο αυτό βέβαια δημιουργεί ερωτηματικά σε σχέση με το τι γινόταν στο παρελθόν…»

Η δήλωση Δημάρχου Χανίων κ. Τάσου Βάμβουκα:

«Είναι προφανές ότι η αφάνεια δημιουργεί ανησυχία και κάποιοι απεγνωσμένα προσπαθούν να φανούν!

Η ομάδα που σιγά σιγά διαλύεται στα εξ ων συνετέθη, αναζητεί αρχηγό και όπως φαίνεται οι μνηστήρες αρχίζουν να φαίνονται!

Είναι λυπηρό πάνω απ’ όλα για τους ίδιους, άνθρωποι που υπηρέτησαν σε θέσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης να λειτουργούν με τόση απερισκεψία μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν προσωπικές φιλοδοξίες. Είναι άδικο στο βωμό της πολιτικής τους προβολής να προσβάλλουν ανθρώπους που προσφέρουν έργο στο Δήμο.

Όσο για το ποιος είναι ανεπαρκής όπως αναφέρει στα θέματα Πολιτισμού, αυτό αποδεικνύεται περίτρανα και με τον πιο απλό τρόπο, αρκεί να συγκρίνει κανείς τα πολιτιστικά δρώμενα του φετινού καλοκαιριού με αυτά επί των ημερών της κας Αγγελάκη.

Σε ότι αφορά τα σχόλια για την κα Κωτσάκη, πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι χαίρει της εμπιστοσύνης μου και σε καμία περίπτωση η επιλογή δεν ήταν άστοχη… άστοχη ήταν μάλλον η έμπνευση της κας Αγγελάκη να στοχοποιήσει την πρόεδρο της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ προκειμένου να βροντοφωνάξει: «Είμαι εδώ!»

Παραμένουμε προσηλωμένοι στο έργο μας κι ας ερίζουν για θέσεις και οφίκια οι άλλοι!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ

Του Φώτη Ποντικάκη* 38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα στο...

Γ.Α.Δ.Π. Κρήτης: Πώς να προστατευτείτε από περιστατικά εξαπάτησης

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση  Κρήτης, στοχεύοντας στην ενημέρωση...

Ρέθυμνο: 500 ευρώ γιατί έκαιγε υπολείμματα καλλιεργειών

Διαδοχικά είναι τα πρόστιμα στην Κρήτη για πυρκαγιάς που...