21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Βέροια: Τι ισχυρίζεται η μητέρα που κατηγορείται ότι σκότωσε το βρέφος

Ημερομηνία:

Σε κατάσταση σοκ συνεχίζεται να είναι το πανελλήνιο μετά την δολοφονία του 11 μηνών βρέφους στην Βέροια, με την 29χρονη μητέρα του να κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Η μητέρα του παιδιού που πήρε χθες προθεσμία και αναμένεται να απολογηθεί την Τετάρτη υπέπεσε σε αντιφάσεις με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί την συλλάβουν για τον θάνατο του μωρού της.

Στις ερωτήσεις των αστυνομικών σχετικά με το που έχει αφήσει το βρέφος η γυναίκα έπεφτε διαρκώς σε αντιφάσεις, δεν έδωσε στην αρχή ξεκάθαρη απάντηση, ενώ αρχικά υπέδειξε προφορικά στους αστυνομικούς διαφορετικό μέρος.

Η 29χρονη δεν φαίνεται να έχει πλήρη επίγνωση των όσων συνέβησαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο φράγμα του Αλιάκμονα και ρωτάει να μάθει για το παιδί της.

«Δεν σκότωσα το παιδί μου»

Ο δικηγόρος της μητέρας μάλιστα Αντώνιος Μπιδέρης μετέφερε ότι η εντολέας του δηλώνει ότι δεν έριξε αυτή το παιδί της, χωρίς όμως να μπορεί να δώσει εξηγήσεις για το πως βρέθηκε το 11 μηνών βρέφος στο νερό.

«Δεν σκότωσα το παιδί μου, μου είπαν ότι κατέληξε. Δε ξέρω τι έγινε», έλεγε συνεχώς έξω από τα δικαστήρια Βέροιας η 29χρονη φερόμενη ως δράστρια.

Όπως σημείωσε μιλώντας στο in.gr, ο συνήγορος υπεράσπισης Αντώνιος Μπιδέρης, ο ίδιος δεν έχει καταφέρει να πάρει τη δικογραφία στα χέρια του, κάτι που αναμένεται να γίνει το πρωί της Τρίτης, όταν και θα έχει την πρώτη συνάντηση με την κατηγορούμενη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι αρκετά πιθανό να ζητηθεί από την υπεράσπιση της κατηγορούμενης, να πραγματοποιηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας της.

αλιάκμονας

Ασφυκτικό θάνατο «έδειξε» η νεκροψία

Εν τω μεταξύ, «ασφυκτικό θάνατο εντός ύδατος» αναφέρει η νεκροψία – νεκροτομή που έγινε στη σορό του άτυχου βρέφους ως αιτία θανάτου.

Όπως ανέφερε το ThessToday.gr τα ευρήματα του ιατροδικαστή κατέδειξαν επίσης ότι το κορμάκι του άτυχου βρέφους έφερε δαγκωματιές όταν ήταν ήδη νεκρό, με συνέπεια την απώλεια μυϊκής μάζας.

Το χρονικό της φρίκης

"google ad"

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η 29χρονη μητέρα φέρεται πως πήρε ταξί από το χωριό Σταυρός Ημαθίας στις 31 Δεκεμβρίου, με το μωρό στην αγκαλιά και κατευθύνθηκαν προς το σημείο που υπέδειξε στις Αρχές.

Στη συνέχεια, έφυγε για Αλεξάνδρεια καλώντας ταξί και διέμεινε σε ξενοδοχείο, όπου πέρασε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς ενώ μόλις ξημέρωσε επέστρεψε στο σπίτι όπου ζούσε με το μωρό της και τους γονείς της. Μόλις οι συγγενείς κατάλαβαν ότι το παιδί δεν ήταν μαζί της ειδοποίησαν τις Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός ταξί που τη μετέφερε από το φράγμα του Αλιάκμονα στην περιοχή των ΚΤΕΛ στη Βέροια ανέφερε ότι η 30χρονη ήταν αμίλητη και δεν του προξένησε καμία απορία η συμπεριφορά της. «Ήταν ήρεμη και δεν έδειχνε να την απασχολεί κάτι» φέρεται να είπε ο αυτοκινητιστής.

Ξεσπά ο πατέρας

Από την πλευρά του, ο πατέρας του παιδιού ενημερώθηκε για την τραγική εξέλιξη από τους αστυνομικούς. Του είπαν πως ομολόγησε και συνελήφθη η μητέρα του βρέφους.

Οι δυο τους δεν ήταν παντρεμένοι και τα προβλήματα στη σχέση τους ήταν, όπως φαίνεται, έντονα. «Δεν γνωρίζω τι ακριβώς έγινε. Εγώ μόνο πάλευα για το μωρό. Ήθελα να κάνω ό,τι καλύτερο μπορούσα για αυτό το μωρό. Πάλευα για να αναγνωρίσω αυτό το παιδί, ήθελα να πάω να το κάνω αλλά δεν πρόλαβα. Ήθελα να κινηθώ και νομικά γιατί υπήρχε μία άρνηση από την μητέρα του και από την οικογένεια της. Δεν με άφηναν να το αναγνωρίσω» τόνισε.

Όπως λέει, δεν το χωράει ο νους του αυτό που συνέβη. «Την έψαχναν αυτές τις μέρες και εγώ το έμαθα από την αστυνομία που με κάλεσαν για να με ενημερώσουν. Εκεί τα έμαθα όλα, δεν είχα καμία γνώση του τι γινόταν. Μακάρι να γνώριζα. Το δικό μου θέμα ήταν να ήταν υγιές το μωρό. Τελευταία φορά το είδα στις 2 Δεκεμβρίου που πήγα να το πάρω να το πάω στον παιδίατρο και αυτή μου είπε να φύγω, δεν με άφησε».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...