29.8 C
Chania
Saturday, September 28, 2024

Βίασαν και τη Δικαιοσύνη!: Στα πούπουλα οι Ισραηλινοί στρατιώτες που βίασαν ομαδικά Παλαιστίνιο – Ελεύθεροι με κατ’ οίκον περιορισμό

Ημερομηνία:

Ισραηλινοί στρατιωτικοί εισαγγελείς ζήτησαν να αφεθούν ελεύθεροι και να τεθούν σε κατ’ οίκον περιορισμό οι στρατιώτες που κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στη σεξουαλική κακοποίηση ενός Παλαιστίνιου κρατούμενου, εν αναμονή περαιτέρω έρευνας.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν σήμερα ότι οι στρατιωτικοί εισαγγελείς ζήτησαν οι στρατιώτες να τεθούν σε κατ’ οίκον περιορισμό τουλάχιστον μέχρι τις 22 Αυγούστου.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένα δικαστήριο αναμένεται να εγκρίνει την απελευθέρωση πέντε εφέδρων στο πλαίσιο ενός σχεδίου που συμφωνήθηκε τόσο από τη στρατιωτική εισαγγελία όσο και από την ομάδα υπεράσπισης των στρατιωτών.

Ένα βίντεο που διέρρευσε την περασμένη εβδομάδα που έδειχνε Ισραηλινούς στρατιώτες να βιάζουν ομαδικά έναν Παλαιστίνιο κρατούμενο στο Σντε Τεϊμάν προκάλεσε σοκ σε μέρος της ισραηλινής κοινής γνώμης, αλλά πολλοί άλλοι, μεταξύ των οποίων μέλη της ισραηλινής κυβέρνησης, κατήγγειλαν τις συλλήψεις στρατιωτών και επιχείρησαν να εμποδίσουν τις συλλήψεις τους, ενώ συγκρούστηκαν με την αστυνομία και άλλες ισραηλινές δυνάμεις.

Οι στρατιώτες συνελήφθησαν με την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης σε ένα μέλος της Χαμάς τόσο σοβαρά που χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο τραυματισμένος.

Το βίντεο, το οποίο έχει επαληθευτεί από το Al Jazeera και από τον Guardian, δείχνει τον κρατούμενο να επιλέγεται από μια μεγαλύτερη ομάδα κρατουμένων που βρίσκονται αλυσοδεμένοι στο πάτωμα. Στη συνέχεια, το θύμα οδηγείται σε έναν τοίχο. Εκεί οι φρουροί υψώνουν τις ασπίδες τους για να κρύψουν τα πρόσωπά τους από την κάμερα και προχωρούν στον βιασμό του κρατούμενου.

Η επίθεση πιστεύεται ότι ήταν τόσο βάναυση που, μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το θύμα δεν μπορεί να περπατήσει. Η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz μίλησε με τον Γιοέλ Ντονσίν, τον θεράποντα γιατρό του κρατούμενου, που είπε ότι ο τελευταίος υπέστη «ρήξη εντέρου, σοβαρό τραυματισμό στον πρωκτό, βλάβη στους πνεύμονες και σπασμένα πλευρά».

Η ισραηλινή στρατονομία συνέλαβε αρχικά 10 στρατιώτες στη Σντε Τεϊμάν. Πέντε από αυτούς αφέθηκαν ελεύθεροι.

Εκθέσεις και αναφορές πολλών οργανισμών κάνουν λόγο για απάνθρωπες συνθήκες κράτησης Παλαιστινίων κρατουμένων σε ισραηλινές φυλακές, και σημειώνονται τακτικά περιστατικά κακοποίησης, βασανιστηρίων, σεξουαλικών επιθέσεων και βιασμών.

Την περασμένη εβδομάδα η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα σε έκθεση που δημοσίευσε έκανε λόγο για αυθαίρετες και παρατεταμένες κρατήσεις και για κρατήσεις Παλαιστινίων στην απομόνωση από τις ισραηλινές αρχές από τον περασμένο Οκτώβριο.

Τουλάχιστον 53 κρατούμενοι από τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη πέθαναν ενώ βρίσκονταν υπό ισραηλινή κράτηση από τις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την έκθεση.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απ’ τον Ελευθέριο Βενιζέλο, στο σημερινό μίζερο Κέντρο

Του Δημήτρη Μηλάκα Η αποδιοργάνωση του κεντρώου πολιτικού χώρου στην...

Σεμινάριο φωτορεπορτάζ / φωτογραφίας δρόμου / δημιουργίας φωτο-ιστοριών με τον διακεκριμένο φωτορεπόρτερ Θανάση Σταυράκη

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ Σεμινάριο Φωτορεπορτάζ...

Ο Σπύρος Δερβενιώτης στα Χανιά για το Chaniartoon – International Comic & Animation Festival

Ο Σπύρος Δερβενιώτης ένας από τους πιο γνωστούς Έλληνες...

Χανιά: Αγωνία για Γερμανό πεζοπόρο που αγνοείται

Σε κινητοποίηση βρίσκονται οι αρχές στα Σφακιά, καθώς από...