27.8 C
Chania
Thursday, July 18, 2024

«Βία και Παρενόχληση στο Χώρο της Εργασίας»: Ημερίδα από την ΕΓΕ στο Ηράκλειο

Ημερομηνία:

Η Ένωση Γυναικών Ελλάδας (ΕΓΕ) στις 29 Ιουνίου ημέρα Σάββατο και ώρα 18.30 στο  KNOSSOS BEACH (Κοκκίνη Χάνι), διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Βία και Παρενόχληση στο Χώρο της Εργασίας». Η ημερίδα πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. Η ημερίδα διοργανώνεται σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών ΊΡΙΔΑ και την ευγενική χορηγία του Ξενοδοχείου KNOSSOS BEACH.

Ο Εργασιακός Εκφοβισμός «Mobbing» είναι Βία και Παρενόχληση στο χώρο εργασίας. Είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο, που απασχολεί σήμερα τόσο την Ελληνική, όσο και την Ευρωπαϊκή κοινωνία, γιατί αφορά το σύνολο της κοινωνίας, Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, εργαζόμενους και επιχειρηματίες, προϊστάμενους και υφιστάμενους, ανεξάρτητα από φύλο, εθνικότητα , θρησκεία, οικονομικό και εκπαιδευτικό επίπεδο, που επιδρά στην υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων, μεταφέρεται στην οικογένεια, ενώ παράλληλα επηρεάζει αρνητικά την λειτουργία μιας Επιχείρησης ή ενός Οργανισμού.

Στόχος  της Ημερίδας είναι, να παρουσιαστεί η υπάρχουσα κατάσταση, το Νομοθετικό πλαίσιο, τα στατιστικά στοιχεία που τεκμηριώνουν την ανησυχία μας, αλλά κυρίως να δοθεί ένα αισιόδοξο μήνυμα μέσα από το τρίπτυχο Πρόληψη -Αποφυγή -Διαχείριση, ότι μπορεί να Νικηθεί!!

Κεντρικός Ομιλητής είναι ο Ιωάννης Μαρκέτος κάτοχος MBA, Διδάσκων του  Δημοκρίτειου  Πανεπιστημίου, Ιδρυτής της MRK Consulting, Συγγραφέας, αρθρογράφος, ομιλητής σε Συνέδρια που έχει διατελέσει υψηλόβαθμο στέλεχος σε πολυεθνικές και εγχώριες εταιρείες. Στο πλαίσιο της ομιλίας του θα αναλυθεί το φαινόμενο της Βίας και παρενόχλησης στην εργασία, προτείνοντας τρόπους Πρόληψης, Αποφυγής και Διαχείρισης. Επίσης, θα παρουσιαστεί η 1η Πανελλήνια Έρευνα για τον Εργασιακό Εκφοβισμό, που πραγματοποίησε ο ίδιος, σε συνεργασία με την  εταιρεία Kαπα Research.

Συνομιλήτριες η Δρόσου Ζαχαρένια, Κοινωνιολόγος Msc, Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών ΙΡΙΔΑ, η οποία θα παρουσιάσει το Πρόγραμμα  Equal Pay for all, Ισότητα στους Μισθούς μέσω του οποίου θα δημιουργηθεί ένα εκπαιδευτικό εργαλείο ως πρόβλεψη και αντιμετώπιση αυτής της μορφής εργασιακής βίας καθώς και η Παναγιωτάκη Μαρίνα, Δικηγόρος ,η οποία θα μιλήσει για την παρενόχληση στην εργασία και την Δικαιοσύνη.

Η κ. Δέσποινα Λογιάδου, Πρόεδρος του Πανελλαδικού Δ.Σ. της Ένωσης  Γυναικών Ελλάδας (ΕΓΕ), Οικονομολόγος και Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνίδων Επιστημόνων, θα προλογίσει το βιβλίο του κ. Ιωάννη Μαρκέτου.

Την Ημερίδα θα συντονίσει η κ. Μαρία Παπαδακάκη, Επίκουρη Καθηγήτρια, Πρόεδρος Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, Πρόεδρος Επιτροπής Ισότητας των Φύλων ΕΛΜΕΠΑ.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορωνοϊός: Τα κρούσματα αυξάνονται και «επεκτείνονται» λόγω διακοπών – Πού υπάρχει έξαρση

Αυξάνονται και…. επεκτείνονται λόγω καλοκαιρινών μετακινήσεων τα κρούσματα του κορωνοϊού, όπως...

Δεύτερη θέση για τον Χανιώτη σφυροβόλο Μιχάλη Αναστασάκη στη Λουκέρνη

O Μιχάλης Αναστασάκης αγωνίστηκε στο διεθνές μίτινγκ στη Λουκέρνη...

Θαλάσσια χελώνα δάγκωσε λουόμενη στα Χανιά – Πιθανοί λόγοι της επίθεσης

Μια απρόσμενη επίθεση από θαλάσσια χελώνα σημειώθηκε το βράδυ...

Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Ηρακλείου για αεροσκάφος από Αίγυπτο

Σε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης προχώρησε ο...