23.8 C
Chania
Friday, October 11, 2024

Βίντεο – ντοκουμέντο: Ο Αντώνης τα τελευταία 5 λεπτά της ζωής του καθόταν και έβλεπε τα φορτηγά να μπαίνουν στο πλοίο από την προβλήτα

Ημερομηνία:

5 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 21:00, λιμάνι του Πειραιά. Το Blue Horizon καθυστερεί για λίγα λεπτά την αναχώρησή του με προορισμό την Κρήτη, καθώς οι τελευταίες νταλίκες επιβιβάζονται ακόμη στο γκαράζ.

Στο βίντεο-ντοκουμέντο του Newsbomb.gr, που ξεκινάει στις 21:07, φαίνεται η διαδικασία της φόρτωσης των οχημάτων και τα δραματικά γεγονότα πέντε λεπτά πριν το μοιραίο συμβάν και πριν τα μέλη του πληρώματος αρνηθούν την είσοδο στον Αντώνη με τον βίαιο αυτόν τρόπο που οδήγησε στον θάνατό του.

Όπως φαίνεται, ο άτυχος Αντώνης Καργιώτης, ο οποίος όπως προέκυψε από ανακοίνωση του Λιμενικού, διέθετε κανονικά το εισιτήριο του, κάθεται και παρακολουθεί τη διαδικασία της φόρτωσης που είναι σε εξέλιξη. Για ποιο λόγο; Ίσως επειδή του άρεσε η εικόνα των φορτηγών που εισέρχονται στο πλοίο.

Ο Αντώνης είναι φανερό ότι είναι δίπλα στο πλοίο, βρίσκεται ουσιαστικά μέσα στο οπτικό πεδίο του πληρώματος του πλοίου.

Παρατηρεί όσα συμβαίνουν γύρω του στο λιμάνι, τα οχήματα να εισέρχονται στο Blue Horizon, αλλάζει θέσεις στον ντόκο, μέχρι που πηγαίνει και κάθεται για λίγο στις δέστρες των πλοίων.

Από τη δέστρα του Blue Horizon, όπου μετακινήθηκε, συνειδητοποιεί ότι το πλοίοείναι πια έτοιμο να αναχωρήσει και τρέχει να επιβιβαστεί μέχρι τον καταπέλτη του πλοίου, ο οποίος δεν έχει αρχίσει ακόμα να σηκώνεται.

Όμως, για τους εγκληματικούς λόγους που θα εξηγήσουν στη Δικαιοσύνη, τα μέλη του πληρωμάτος δεν τον αφήνουν να επιβιβαστεί.

Η συνέχεια, γνωστή. Ο Αντώνης καταλήγει στη θάλασσα και πνίγεται.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση, είναι το γεγονός ότι όπως φαίνεται στο βίντεο, ο Αντώνης έχει μια σύντομη συνομιλία με το ένα μέλος του πληρώματος. Τον ακολουθεί μάλιστα μέχρι τη δέστρα του Blue Horizon, από όπου το μέλος του πληρώματος έλυσε τον κάβο για να ξεκινήσει το ταξίδι.

Τι μπορεί να είπαν και, δεδομένου ότι το θύμα βρισκόταν για αρκετή ώρα κοντά στο πλήρωμα, για ποιον λόγο μπορεί να του απέτρεψαν την είσοδο, και μάλιστα με αυτόν τον βίαιο τρόπο που οδήγησε στον θάνατό του;

Στο μπαλκόνι της πρύμνης του πλοίου, που ξεκίνησε πια το ταξίδι, φαίνεται να επικρατεί μια μικρή αναστάτωση, και κόσμος να σπεύδει να παρατηρήσει τι έχει συμβεί.

Στην προβλήτα καταφθάνουν ακόμα τρεις άνθρωποι, οι οποίοι πρόσεξαν το τραγικό γεγονός.

Ακριβώς δίπλα από τη δέστρα του πλοίου «Έλυρος», και μάρτυρας του φόνου, βρίσκεται κι ένας άνδρας με μηχανάκι και διακριτικά για τη νύχτα, πιθανότατα εργαζόμενος στο λιμάνι. Πιθανότατα επίσης, ο 36χρονος να αντάλλαξε λίγο νωρίτερα κάποια λόγια και μαζί του, όπως φαίνεται στο βίντεο.

Λιμενικός στο σημείο δεν φαίνεται να υπάρχει, τουλάχιστον λίγα λεπτά πριν και μετά τη στιγμή της δολοφονίας.

Το βίντεο που θα παρακολουθήσετε αποτελεί μέρος της δικογραφίας και τις τελευταίες ώρες εξετάζεται από τον εισαγγελέα.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκινούν οι εργασίες επαναδιαγράμμισης για τον ποδηλατοδρόμο στην οδό Κυδωνίας

Ξεκινούν οι εργασίες επαναδιαγράμμισης του ποδηλατόδρομου στην οδό Κυδωνίας,...

Συνάντηση Σέβης Βολουδάκη με την Υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Η Βουλευτής Χανίων, Σέβη Βολουδάκη, πραγματοποίησε σήμερα, συνάντηση με...

ΣΥΡΙΖΑ: Ερώτηση 20 βουλευτών για τους θανάτους σε Αστυνομικά Τμήματα

Τις ευθύνες της Ελληνικής Αστυνομίας για τη ζωή και...

Ο Κασσελάκης τα “μαζεύει” άρον άρον ενόψει ΚΕ – Απέσυρε το εξώδικο

Σε κινήσεις που – σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις-...