17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Βαξεβάνης: Περιγράφει ανταλλαγές «πακέτων» μεταξύ υπουργών – Η σύνδεση Μαξίμου- ΕΥΠ – Predator

Ημερομηνία:

Ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento, Κώστας Βαξεβάνης, περίπου 3 ώρες μετά την συνέντευξη του πρωθυπουργού στο Ant1 και τον Ν. Χατζηνικολάου βρέθηκε στην εκπομπή Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη, όπου και έδωσε περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα στο κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας του.

Ο Κ. Βαξεβάνης μίλησε για το σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων με την χρήση του Predator και το πως βρήκε αξία στα χέρια της κυβέρνησης, την ΕΥΠ και τον ρόλο που έπαιξε το Μαξίμου στη διαδικασία της παρακολούθησης των τουλάχιστον 33 ονομάτων που αναφέρονται στην εφημερίδα.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην περίπτωση συνεργάτη υπουργού που πήγαινε στη Λάρισα «για να παραλάβει ένα πακέτο» και στη συνέχεια, ο υπουργός δέχτηκε τηλεφώνημα από το Μαξίμου με το οποίο του ζητήθηκε να ακυρωθεί η «αποστολή» του συνεργάτη του και η «παραλαβή του πακέτου», δείγμα ότι βρισκόταν υπό παρακολούθηση.

Ο εκδότης του Documento απάντησε, ακόμα, στον πρωθυπουργό και τις αιτιάσεις του ότι εμπλέκεται σε σκάνδαλο που αφορά στην εισροή χρήματος από Ρώσο ολιγάρχη, ανακοινώνοντας ότι θα προχωρήσει σε αγωγή κατά του πρωθυπουργό.

Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ:

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ