Βαρδάκης: «Εμπλοκή ως προς τη χρηματοδότηση του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης από το Ταμείο Ανάκαμψης;»

Κανένα σχόλιο

Επίκαιρη ερώτηση για τη χρηματοδότηση του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, κατέθεσε προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης, καλώντας τον να απαντήσει από το βήμα της Βουλής σχετικά με το θέμα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βαρδάκης επισημαίνει ότι η υλοποίηση του Β.Ο.Α.Κ. θα συμβάλλει καθοριστικά στην αναπτυξιακή πορεία της Κρήτης. Κυρίως όμως θα δημιουργήσει συνθήκες οδικής ασφάλειας, δεδομένου ότι ο φόρος αίματος στους δρόμους του νησιού είναι δυσβάσταχτος. Οι απαραίτητες διαδικασίες για την εξέλιξη του έργου, προχώρησαν αρκετά από την απελθούσα Κυβέρνηση, σημειώνοντας μεγάλη πρόοδο. Από την άλλη, φαίνεται πως η σημερινή κυβέρνηση μεταθέτει τις όποιες διαδικασίες από μήνα σε μήνα, από έτος σε έτος.

Τέλη του 2020 η ΝΔ υποστήριζε ότι θα αυξήσει την χρηματοδοτική συμβολή του Δημοσίου, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Τις τελευταίες μέρες, δημοσιεύματα κάνουν λόγο για απόρριψη της ελληνικής πρότασης προς την Ευρωπαϊκή ‘Ένωση για την χρηματοδότηση του  Β.Ο.Α.Κ. από το Ταμείο Ανάκαμψης.

"Sponsored links"

Ο κ. Βαρδάκης καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να αποσαφηνίσει, από το βήμα της Βουλής, αν θα χρηματοδοτηθεί τελικά ο Β.Ο.Α.Κ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και αν σε αντίθετη περίπτωση  υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο χρηματοδότησης του μεγάλου αυτού αναπτυξιακού έργου. Τέλος ζητά να μάθει το ακριβές χρονοδιάγραμμα και τα επόμενα βήματα μέχρι την έναρξη εργασιών για τον νέο αυτοκινητόδρομο.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live