Βαρδάκης: Κίνδυνος εκτροχιασμού του ιδιωτικού χρέους αν δεν επανέλθουν οι 120 δόσεις προς το Δημόσιο

Κανένα σχόλιο

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση αναφορικά με τη δυνατότητα ένταξης σε ευνοϊκή ρύθμιση 120 δόσεων των οφειλών τους, προς ασφαλιστικά ταμεία και φορολογική διοίκηση και με κούρεμα των οφειλών της πανδημίας, προχώρησαν 50 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, καταθέτοντας ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη.

Μεταξύ άλλων στην παρέμβαση αναφέρονται τα εξής:

Αδιαμφισβήτητα οι νομοθετικές παρεμβάσεις, μέσω των οποίων δίνεται η δυνατότητα σε πολίτες με οφειλές προς το Δημόσιο, να υπαχθούν σε ρυθμίσεις με ευνοϊκές δόσεις, συμβάλλουν στην οικονομική ελάφρυνση συμπολιτών μας, αλλά και την ενίσχυση των ταμείων του κράτους. Η απελθούσα Κυβέρνηση είχε, προς αυτήν την κατεύθυνση, λάβει σημαντικές πρωτοβουλίες, διευκολύνοντας τους πολίτες, οι οποίοι τα χρόνια της οικονομικής κρίσης δυσκολεύονταν πραγματικά να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

"Sponsored links"

Σήμερα, μετρώντας σχεδόν δυο χρόνια υγειονομικής κρίσης και ολικών lockdowns, χιλιάδες πολίτες βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς έρχονται αντιμέτωποι με συσσωρευμένες οφειλές και με ορατό τον κίνδυνο μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης. Πλέον δεν υφίσταται καμία δυνατότητα υπαγωγής των πολιτών σε ρύθμιση ευνοϊκών δόσεων των οφειλών που προέκυψαν κατά την διάρκεια της πανδημίας οφειλές.

Αν λάβουμε υπόψη μας και την οικονομική κρίση που διανύουμε, λόγω δραματικής αύξησης των τιμών των προϊόντων και των υπηρεσιών, με αποκορύφωμα την ενέργεια, αντιλαμβανόμαστε ότι το μέσο νοικοκυριό αδυνατεί πλέον να βιοποριστεί, πολύ περισσότερο να ανταποκριθεί σε οικονομικές υποχρεώσεις. Η δε ισχύουσα δυνατότητα υπαγωγής πολιτών σε 24 δόσεις με τον ν. 4997/2022, προφανώς και δεν λύνει το πρόβλημα, ούτε δίνει ανάσα σε συμπολίτες μας με οφειλές.

«Η Κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου οι πολίτες να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, σε φορολογική διοίκηση και Ασφαλιστικά Ταμεία. Οι τιμές σε προϊόντα και υπηρεσίες έχουν πάρει την ανηφόρα και τα νοικοκυριά δυσκολεύονται να βιοποριστούν, πολλώ δε μάλλον να ανταποκριθούν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους. Κατά συνέπεια ενέχει μεγάλος κίνδυνος να εκτροχιαστούν τα χρέη, δημιουργώντας μια νέα γενιά οφειλετών αλλά και ένα νέο κύμα οφειλών», σημείωσε ο κ. Βαρδάκης με αφορμή την κατάθεση της ερώτησης.

Δεδομένων των παραπάνω, οι ερωτώντες βουλευτές καλούν τους αρμόδιους Υπουργούς να απαντήσουν αν προτίθενται να δώσουν στους πολίτες τη δυνατότητα ένταξης σε ευνοϊκή ρύθμιση 120 δόσεων, των οφειλών τους προς την φορολογική διοίκηση και τα ασφαλιστικά ταμεία και με κούρεμα των οφειλών της πανδημίας.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live