23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Βαρουφάκης για Τέμπη: Δεν θα μείνουμε απαθείς μπροστά στην προσπάθεια να βρουν εξιλαστήρια θύματα μεταξύ των εργαζόμενων

Ημερομηνία:

Για εργαζόμενους που γίνονται «εξιλαστήρια θύματα» μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη κάνει λόγο ο Γιάνης Βαρουφάκης, σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Σήμερα είναι μέρα θλίψης και αλληλεγγύης. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα μείνουμε απαθείς μπροστά στην προσπάθεια να βρουν εξιλαστήρια θύματα μεταξύ εργαζόμενων τους οποίους υποχρέωναν να εργάζονται χωρίς τεχνικά εργαλεία και προσωπικό που απαιτεί η ασφάλεια», σημειώνει χαρακτηριστικά ο γραμματέας του ΜέΡΑ25.

ΜέΡΑ25: «Μαζί με τη θλίψη όμως, υπάρχει και η οργή»

«Μια φοβερή τραγωδία που κόβει την ανάσα όλων μας, συνέβη το βράδυ στα Τέμπη. Η μετωπική σύγκρουση δύο τρένων οδήγησε στον τραγικό θάνατο δεκάδες ανθρώπους, ενώ υπάρχουν κι αρκετοί τραυματίες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25.

«Οι σκέψεις μας σήμερα, βρίσκονται με τους οικείους των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Ελπίζουμε ότι οι προσπάθειες απεγκλωβισμού θα επιστρέψουν τους αγνοούμενους σώους στις οικογένειες τους και πως ο τραγικός απολογισμός δεν θα συνεχίσει», σημειώνει, υπογραμμίζοντας πως «μαζί με τη θλίψη όμως, υπάρχει και η οργή».

«Σήμερα φυσικά προέχει η περίθαλψη των τραυματιών και το να μπει ένα τέλος στην αγωνία εκατοντάδων συμπολιτών μας που περιμένουν νέα από τα Τέμπη», προσθέτει και τονίζει:

«Από αύριο, θα μιλήσουμε για το έγκλημα των ιδιωτικοποιήσεων, τον πραγματικό ένοχο αυτής της ανείπωτης αυτής τραγωδίας, που τώρα που μιλάμε προσπαθούν να φορτώσουν σε ορισμένους εργαζόμενους, την ίδια ώρα που ο ίδιος ο πρόεδρος των μηχανοδηγών του ΟΣΕ, όπως κι άλλοι, έχουν ήδη αναφερθεί στην τραγικά επικίνδυνη κατάσταση ενός δικτύου υπό κατάρρευση, που λυμαίνεται μια πτωχευμένη ιταλική εταιρεία».

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...