17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Βαρουφάκης: Η Eldorado Gold δεν είναι τίποτα παραπάνω από μία χειρότερη Fraport που δηλητηριάζει και το χώμα – Τέτοιες συμβάσεις υπογράφονται μόνο σε μπανανίες και αποικίες

Ημερομηνία:

«Η Eldorado Gold δεν είναι τίποτα παραπάνω από μία χειρότερη Fraport που δηλητηριάζει και το χώμα, ενώ παράλληλα διώχνει τους τουρίστες. Φτιάχνετε ένα νομικό πλαίσιο προσαρμόσμένο στην Εldorado. Δεν ντρέπεται λίγο η Κυβέρνηση που ουσιαστικά καταργεί το ελληνικό κράτος, με μια εταιρεία που συμπεριφέρεται σαν “κλασική” εταιρεία αποικιοκρατικού χαρακτήρα;» Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης κατέκρινε την αποικιακή σύμβαση με την Εldorado, τονίζοντας επίσης ότι «μόνο σε μπανανίες και αποικίες υπογράφονται τέτοιες συμβάσεις. Όμως η Κυβέρνηση είναι συνεπής στα όσα κάνει με την πολιτική της. Ασυλία στα αρπακτικά και αυτοαξιολόγηση στους ιδιώτες, τη στιγμή που βαφτίζει την ασυδοσία μεταρρύθμιση και την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας που διαπράττει, κοινή λογική»

«Εμείς λέμε ναι στις επενδύσεις, όχι όμως στις αποεπενδύσεις σαν αυτή της Eldorado Gold στις Σκουριές της Χαλκιδικής. Η Κυβέρνηση λέει πως οι θέσεις εργασίας είναι γι’ αυτήν υποτίθεται ιερές, βέβαια άλλες θέσεις τις θεωρεί του “πεταματού” μάλλον αν λάβουμε υπόψη μας τον τρόπο αντιμετώπισης της ΛΑΡΚΟ από την άλλη. Τα κόστη της Eldorado Gold ποιος θα τα πληρώσει άραγε; μήπως ο ίδιος ο ελληνικός λαός;» τόνισε κατά την ομιλία του στη Βουλή ο γραμματέας του ΜέΡΑ25.

Όπως πρόσθεσε:

Η Ελληνικός Χρυσός λαδώνει τις τοπικές κοινωνίες, παράλληλα αφήνει τεράστια κόστη τα οποία δεν θα πληρώσει η ίδια ποτέ. Όμως ακόμα και τα όποια πρόσκαιρα “οφέλη” για την τοπική κοινωνία που διατυμπανίζει η Κυβέρνηση, δεν είναι αρκετά για να ξεπεράσουν τα μακροπρόθεσμα αυτά κόστη.
Μόνο σε μπανανίες και αποικίες υπογράφονται τέτοιες συμβάσεις. Όμως η Κυβέρνηση είναι συνεπής στα όσα κάνει με την πολιτική της. Ασυλία στα αρπακτικά και αυτοαξιολόγηση στους ιδιώτες, τη στιγμή που βαφτίζει την ασυδοσία μεταρρύθμιση και την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας που διαπράττει, κοινή λογική.

Στη Γερμανία πάντως δεν θα υπέγραφαν ποτέ μια τέτοια σύμβαση. Η Eldorado Gold δεν είναι τίποτα παραπάνω από μία χειρότερη Fraport που δηλητηριάζει και το χώμα, ενώ παράλληλα διώχνει τους τουρίστες. Δεν ντρέπεται λίγο η Κυβέρνηση που ουσιαστικά καταργεί το ελληνικό κράτος με μια εταιρεία που συμπεριφέρεται σαν “κλασική” αποικιοκρατικού χαρακτήρα;

Ανέφερε επίσης ότι «σε όλα αυτά βέβαια έχουν ευθύνες και οι “σύντροφοι” του ΣΥΡΙΖΑ καθώς φτιάξανε αυτό το πλαίσιο στο οποίο τώρα συνεχίζει σήμερα η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη» και συνέχισε προειδοποιώντας ότι «δεν πρέπει όμως να χάσουμε αυτή την στιγμή και το “τρένο” της 4ης Βιομηχανικής Πράσινης Επανάστασης. Δυστυχώς η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ δένουν τη χώρα σε εξορύξεις, αγωγούς και λοιπές πρακτικές ενός παρελθόντος χρόνου. Με το “Μητσοτάκειο” καθεστώς ωστόσο, δεν θα χάσουν ευκαιρία να χάσουν ευκαιρίες, ενώ παράλληλα περιμένουν διαρκώς τις εντολές από τις Βρυξέλλες».

Σχολιάζοντας την κατάσταση με την πανδημία και την οικονομία, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 τόνισε ότι «αλήθεια δεν βλέπουν το δημοσιονομικό και εμβολιαστικό φιάσκο στην Κυβέρνηση; Είναι όμως ένοχοι για όλα όσα δεν έκαναν για το Εθνικό Σύστημα Υγείας και για αυτούς που πεθαίνουν σήμερα. Έστω και τώρα ζητάμε από την Κυβέρνηση να στήσει το δημόσιο δίκτυο μαζικών τεστ και εμβολιασμού, το οποίο μετά μπορεί να μείνει και στην πρωτοβάθμια περίθαλψη. Η Κυβερνητική ολιγωρία κοστίζει ζωές. Οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο τα πειθήνια όργανα μιας Κυβέρνησης-καφενείο, εντός μια ΕΕ-παιδικής χαράς. Εδώ φτάνουμε στο σημείο να μας βγάλει η Κυβέρνηση από την καραντίνα με περισσότερους διασωληνωμένους απ’ όσους μπήκαμε! Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες δεν έχουν την Κυβέρνηση που τους αξίζει.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...