Βαρύνουσα παρέμβαση Ντ. Μπακογιάννη για Κουφοντίνα: “Ο νόμος πρέπει να ισχύει για όλους” | Βίντεο

Κανένα σχόλιο

Μια ιδιαίτερη δήλωση πολλών αναγνώσεων έκανε η Ντόρα Μπακογιάννη με φόντο την απεργία πείνας που κάνει ο κρατούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας με αίτημα να εφαρμοστεί ο νόμος και να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού. «Εμείς οι δημοκράτες πιστεύουμε στον απόλυτο σεβασμό του κράτους δικαίου» τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη, προσθέτοντας:

«Τι σημαίνει αυτό; Απόλυτος σεβασμός του κράτους δικαίου σημαίνει ότι η εφαρμογή του νόμου θα ισχύσει για όλους. Και όταν λέμε για όλους εννοούμε όλους. Αυτό γίνεται σήμερα στην ελληνική πολιτεία και αυτό εύχομαι να συνεχίσει να γίνεται».

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, σήμερα το πρωί, δηλαδή κατά την 43η μέρα απεργίας πείνας, του κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα ο οποίος ζητά την εφαρμογή του νόμου, η Ντόρα Μπακογιάννη έκανε μια δήλωση αρκετών αναγνώσεων, παίρνοντας έμμεσα θέση και για την υπόθεση του.

"Sponsored links"

«Σε αντίθεση με τους τρομοκράτες που πιστεύουν ότι έχουν το δικαίωμα να κρίνουν ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει, εμείς οι δημοκράτες πιστεύουμε στον απόλυτο σεβασμό του κράτους δικαίου» τόνισε συγκεκριμένα η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Τι σημαίνει αυτό; Απόλυτος σεβασμός του κράτους δικαίου σημαίνει ότι η εφαρμογή του νόμου θα ισχύσει για όλους. Και όταν λέμε για όλους εννοούμε όλους. Αυτό γίνεται σήμερα στην ελληνική πολιτεία και αυτό εύχομαι να συνεχίσει να γίνεται».

Όταν η δημοσιογράφος την ρώτησε αν θεωρεί ότι τέτοιες ομάδες έχουν με κάποιο τρόπο πολιτική στήριξη ή ενθαρρύνονται να προχωρούν σε τέτοιες ενέργειες, η Ντόρα Μπακογιάννη περιορίστηκε να απαντήσει:

«Επειδή αυτό είναι ένα θέμα που δυσκολεύομαι να είμαι αντικειμενική, θα ήθελα να μου επιτρέψετε να μην προχωρήσω αυτή τη συζήτηση παραπέρα».

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live