13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Βασίλης Παπαθεοδώρου: Στους 8 μεγαλύτερους παραβάτες διακίνησης παιδικής πορνογραφίας ο συγγραφέας – Είχε 301 αρχεία για έρευνα;

Ημερομηνία:

Ως ένας από τους 8 σημαντικότερους παραβάτες διακίνησης αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων στην Ελλάδα θεωρείται από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ο Βασίλης Παπαθεοδώρου.

Σύμφωνα με το The Toc, ο 55χρονος συγγραφέας παιδικών βιβλίων είχε κατεβάσει συνολικά 301 βίντεο παιδικού πορνογραφικού υλικού.

Τα περισσότερα από αυτά, όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, αποτύπωναν σκληρές πορνογραφικές εικόνες με παιδιά ηλικίας κάτω των 10 ετών.

Ο αριθμός των αρχείων προέκυψε από την εφαρμογή που χρησιμοποιούσε ο Βασίλης Παπαθεοδώρου, που επιτρέπει τον ταυτόχρονο διαμοιρασμό των συγκεκριμένων αρχείων και σε άλλους χρήστες του διαδικτύου.

Όπως αναφέρουν οι μέχρι τώρα πληροφορίες, ο συγγραφέας κατέβαζε τα βίντεο, με τη χρήση 284 διαφορετικών διαδικτυακών διευθύνσεων πρωτοκόλλου, και έτσι είχε τη δυνατότητα να κρατά μυστικά τα δεδομένα του και τη γεωγραφική του τοποθεσία.

Για τη λήψη των βίντεο χρησιμοποιούσε το ευρέως διαδεδομένο πρόγραμμα e-mule, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να αντιγράφουν και να τροποποιούν τα αρχεία, χωρίς να παραβαίνουν το νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων.

Η δράση του συγγραφέα κινητοποίησε τις Αρχές όταν τα αρχεία παιδικής πορνογραφίας, χαρακτηρισμένα από διεθνείς αρχές ως «σεσημασμένα», άρχισαν να διακινούνται εντός των ελληνικών συνόρων. Μετά από ενημέρωση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, εκδόθηκε άρση απορρήτου των επικοινωνιών και τα στελέχη της Δίωξης, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν και να εντοπίσουν τον 55χρονο.

Σύμφωνα με το The Toc, ο Παπαθεοδώρου κατέβασε το υλικό παιδικής πορνογραφίας από τις 18 Δεκεμβρίου του 2016 μέχρι και τις 27 Σεπτεμβρίου του 2022.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι αναζήτησε το το υλικό για να το χρησιμοποιήσει για το νέο του βιβλίο.

«Το υλικό που βρέθηκε και κατασχέθηκε στο σκληρό δίσκο (υλικό που δεν έχει απομονωθεί-έχει ειδωθεί αποσπασματικά και όχι στο σύνολό του) αποτελεί πρώτη ύλη για βιβλίο μου με θεματική το Internet, τους κινδύνους που ελλοχεύει υπό το πρίσμα της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης των ανηλίκων» φέρεται να ισχυρίστηκε στην απολογία του.

Η ανακρίτρια δεν πείστηκε και διέταξε την προφυλάκισή του.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...