Βασίλης Τσιτσάνης- Μίκης Θεοδωράκης: Δύο διαφορετικοί μουσικοί κόσμοι συναντώνται επί σκηνής

Κανένα σχόλιο

Δύο ξεχωριστοί, όσο και διαφορετικοί μουσικοί κόσμοι συναντώνται στη σκηνή του Θεάτρου Ολύμπια. Εκείνος του «πατριάρχη» του ρεμπέτικου Βασίλη Τσιτσάνη, με εκείνον του παγκοσμίως αναγνωρισμένου Μίκη Θεοδωράκη.

Τα διαχρονικά τραγούδια των δύο δημιουργών έχουν εξασφαλίσει προ πολλού μια θέση στη μνήμη, αλλά και στην καρδιά μας. Και οι δυο υπηρέτησαν με αξιοσύνη τη λαϊκή μουσική του τόπου, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, με τα δικά του μουσικά εφόδια. Ωστόσο, η λαϊκή μουσική τους σκέψη κάπου συναντιέται. Τα τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη και του Μίκη Θεοδωράκη δημιουργούν ένα σαγηνευτικό μουσικό πλέγμα, ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα ακρόασης, ικανό να προκαλέσει ευφορία και συγκίνηση μαζί.

Ερμηνεύουν: Δημήτρης Μπάσης, Αργυρώ Καπαρού, Άγγελος Θεοδωράκης

"Sponsored links"

Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης»: Μανώλης Καραντίνης, μπουζούκι (κορυφαίος)/Ευαγγελία Μαυρίδου, πιάνο/Ξενοφών Συμβουλίδης, όμποε, φλογέρες, μπαγλαμάς/Νίκος Γκιόλιας, κιθάρα/Αρτέμης Σαμαράς, βιόλα/Λευτέρης Γρίβας, ακορντεόν/Θεόδωρος Κουέλης, μπάσο/Νίκος Σκομόπουλος, ντραμς/Στέφανος Θεοδωράκης – Παπαγγελίδης, κρουστά

Ιnfo

11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ στις 20:30/ Θέατρο Ολύμπια/Είσοδος: €5, €10, €12, €15, €18, €20, €30

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live