Βασιλακόπουλος: Σε φάση ανάπτυξης κοινό εμβόλιο για κορωνοϊό και γρίπη

Κανένα σχόλιο

Για «μια μικρή επιδημιολογική επιδείνωση» η οποία «εν πολλοίς ήταν αναμενόμενη» έκανε λόγο ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος σχολιάζοντας την αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων.

«Υπάρχει μια μικρή επιδημιολογική επιδείνωση, η οποία εν πολλοίς ήταν αναμενόμενη, διότι ήρθησαν όλα τα μέτρα προστασίας και περιορισμού της επιδημίας. Άρα ήταν λογικό ότι θα υπάρχει μια αύξηση κρουσμάτων» επισήμανε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1.

«Αυτό συνδυάστηκε με το ότι όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη και αλλού, επικρατούν τα στελέχη 4 και 5 τα οποία είναι λίγο πιο μεταδοτικά, υπολογίζουμε γύρω στο 10-15% πιο μεταδοτικά», πρόσθεσε.

"Sponsored links"

Σύμφωνα με τον Θεόδωρο Βασιλακόπουλο, σημαντικό ρόλο στην αύξηση των κρουσμάτων παίζει και το γεγονός ότι μεγάλο μέρος των πολιτών δεν έχει κάνει την τρίτη δόση.

«Ακόμα και τώρα οι άνθρωποι που έχουν ήδη κάνει τρία εμβόλια και είναι πάνω από τα 60, να πάνε να κάνουν την 4η αναμνηστική δόση να μην περιμένουν τον Οκτώβρη», σημείωσε.

Τέλος, ο καθηγητής θέλησε να υπογραμμίσει ότι πλέον πέρα από το εμβόλιο υπάρχουν και άλλα εργαλεία στην «φαρέτρα» για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Παράλληλα, σημείωσε ότι είναι σε εξέλιξη έρευνες για την δημιουργία εμβολίου το οποίο θα είναι κοινό για τον κορωνοϊό και την γρίπη.

«Το εμβόλιο πλέον δεν είναι το μόνο μας εργαλείο. Υπάρχει, για παράδειγμα, η θεραπεία με τα χάπια της Pfizer, το οποίο χάπι είναι πάρα πολύ αποτελεσματικό», είπε.

«Είναι σε φάση ανάπτυξης εμβόλιο, το οποίο θα είναι κοινό για τον κορωνοϊό και για την γρίπη και υπάρχει ελπίδα να φτιαχτεί ένα τέτοιο εμβόλιο», κατέληξε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live