22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Βεβήλωσαν τον τάφο του Ανδρέα Παπανδρέου

Ημερομηνία:

Άγνωστοι πέταξαν μπογιές στον τάφο του Ανδρέα Παπανδρέου στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Το γεγονός έρχεται λίγες μέρες μετά την παρουσίαση του βιβλίου της πρώτης του συζύγου του, Μαργαρίτας Παπανδρέου, στο οποίο μιλάει για τη ζωή της με τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Την ίδια ώρα, αναστατωμένη είναι η οικογένεια του πρώην Πρωθυπουργού που ενημερώθηκε για το δυσάρεστο περιστατικό.

“Η βεβήλωση της μνήμης του Ανδρέα Παπανδρέου μπορεί να γίνει μόνο μέσα στο σκοτάδι. Όσο και αν προσπαθούν οι γνωστοί άγνωστοι, το έργο του Ανδρέα θα παραμένει ανεξίτηλο στη σκέψη και στην καρδιά εκατομμυρίων Ελλήνων. Όσες άνανδρες πράξεις και αν επιχειρήσουν, ο Ανδρέας Παπανδρέου θα έχει την θέση που του αρμόζει στην ελληνική ιστορία”, αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του σχετικά με το περιστατικό.

“Οι μεγάλες αλλαγές στην κοινωνία και την πολιτική στις οποίες πρωτοστάτησε ο Ανδρέας Παπανδρέου, επουδενί μπορούν να αμαυρωθούν με τις πράξεις ανανδρίας και σκοταδισμού όσων βεβήλωσαν εν κρυπτώ τον τάφο του.
Ο καθένας ανήκει εκεί που επιλέγει με τις πράξεις του. Οι συγκεκριμένοι στο σκοτάδι – συνοδευόμενοι και από την φασιστική τους αντίληψη αλλά και από την ασέβεια, τη βλασφημεία και την ύβρι που τους χαρακτηρίζουν” αναφέρει “To Kίνημα” του Γ. Παπανδρέου.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση: Η Κρήτη στα χρόνια της κατοχής (1941-1945)

Στην Αθήνα θα ταξιδέψει η ιστορία της Κρήτης την...

100 φωνές τραγουδούν για τον Μάνο Λοΐζο

Η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακές Ενότητες Χανίων & Ρεθύμνου,...