16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Βενιζέλειο: Με ομαδική παραίτηση προειδοποιούν οι παθολόγοι αν πάρουν «εντέλλεσθε» για Ρέθυμνο

Ημερομηνία:

Οι αναταράξεις στον χώρο της υγείας συνεχίζονται και μετά το ΠΑΓΝΗ, αυτή τη φορά απειλούν με παραιτήσεις οι παθολόγοι του Βενιζελείου, αν εξαναγκαστούν να μετακινηθούν συνάδελφοί τους για να υποστηρίξουν την κλινική του νοσοκομείου Ρεθύμνου, κάτι που τους έχει ήδη ζητηθεί.

«Κατόπιν ομόφωνης απόφασης συνέλευσης οποιαδήποτε μετακίνηση παθολόγου του Βενιζελείου Νοσοκομείου, θα οδηγήσει σε παραίτηση όλων των παθολόγων του νοσοκομείου», τονίζει η τριμελής επιτροπή των γιατρών του νοσοκομείου.

Στην ανακοίνωση επισημαίνουν τα εξής:

“Η μακροχρόνια υποστελέχωση του Βενιζελείου σε παθολόγους έχει οδηγήσει σε απόγνωση τους υπηρετούντες ιατρούς. Μετά από την εξαντλητική περίοδο της πανδημίας, αντί να αναγνωριστεί η προσπάθεια του προσωπικού και να υπάρξει ουσιαστική στήριξη με προσλήψεις ιατρών αλλά και λοιπού προσωπικού , τα προβλήματα ολοένα και αυξάνονται. Τα τελευταία τρία χρόνια έχουν προκύψει μία συνταξιοδότηση και μία παραίτηση παθολόγου, χωρίς να προκηρυχτεί καμιά νέα θέση. Επιπλέον, τον τελευταίο χρόνο απουσιάζει μία παθολόγος λόγω κύησης- λοχείας και σε συνδυασμό με μακροχρόνια μετακίνηση άλλου παθολόγου λόγω αναγκών στο ογκολογικό τμήμα, τελικά αυτή τη στιγμή υπηρετούν στις δύο παθολογικές 9 αντί 13 παθολόγων που προβλέπονται. Αποτέλεσμα είναι η υπέρβαση του πλαφόν εφημεριών συστηματικά, η αδυναμία να λαμβάνονται τα προβλεπόμενα ρεπό, η δυσκολία να λάβουν την κανονική τους άδεια και τελικά η σωματική και ψυχική εξάντληση των ιατρών. Άλλη συνέπεια αυτών των ελλείψεων είναι να έχουν κλείσει τα περισσότερα εξωτερικά ιατρεία που γινόταν (Παθολογικό ιατρείο Β’ παθολογικής κλινικής, Αντυπερτασικό ιατρείο, Λιπιδαιμικό ιατρείο) και παραμένουν μετά βίας ακόμα σε λειτουργία το Ηπατολογικό καθώς και το Παθολογικό ιατρείο της Α’ Παθολογικής κλινικής. Τελικά, για να μην καταρρεύσουν οι παθολογικές κλινικές αναζητείται βοήθεια από παθολόγους άλλων τμημάτων με αποτέλεσμα στο τέλος την επιβάρυνση και των τμημάτων αυτών.

Ανάλογα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, λόγω της σταθερής πλέον λειτουργίας του ιατρείου COVID19 με στελέχωση από το υπάρχον προσωπικό, έχει επέλθει χρόνια κόπωση των ιατρών. Προ μηνός μάλιστα παραιτήθηκε μία ακόμα επικουρική ιατρός παθολόγος, χωρίς βέβαια να υπάρχει πρόβλεψη για αντικατάστασή της.

Μέσα σε αυτή την απογοητευτική κατάσταση κλήθηκαν παθολόγοι του Βενιζελείου να μετακινηθούν στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, για να καλύψουν τα τεράστια κενά που υπάρχουν εκεί. Οι ιατροί του Βενιζελείου συμπαραστεκόμαστε στο πολύπαθο νοσοκομείο στους συναδέλφους και στους ασθενείς του Ρεθύμνου και απαιτούμε μαζί τους τη στελέχωση του νοσοκομείου με επαρκές μόνιμο προσωπικό και γενναία κίνητρα ώστε να σταματήσει ο φαύλος κύκλος της υποστελέχωσης- απόγνωσης – παραιτήσεων που κρατάει χρόνια. Οι λύσεις με τις μετακινήσεις -που επανειλημμένως εφαρμόστηκαν- προσπαθούν να μπαλώσουν μόνο το πρόβλημα και είναι αποτυχημένες.

Κατόπιν ομόφωνης απόφασης συνέλευσης οποιαδήποτε μετακίνηση παθολόγου του Βενιζελείου θα οδηγήσει σε παραίτηση όλων των παθολόγων του νοσοκομείου.

Απαιτούμε άμεσα την προκήρυξη των δεκάδων κενών θέσεων (σχεδόν 40) του νοσοκομείου μας αλλά και των άλλων νοσοκομείων. Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία πλέον να μην γίνονται οι αναγκαίες προσλήψεις”.

Η Τριμελής Επιτροπή Βενιζελείου ΓΝΗ

Μ.Κοκκινάκη, Ε.Θαλασσινός, Γ.Κωστάκης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...