15.8 C
Chania
Sunday, April 14, 2024

Βενιζέλειο: Οι χειρουργοί απειλούν με ομαδική παραίτηση και ενημερώνουν Εισαγγελέα

Ημερομηνία:

Δραματικές, χωρίς υπερβολή, είναι οι συνθήκες λειτουργίας στο Βενιζέλειο καθώς στο νοσοκομείο εφημερεύει σήμερα μια και μοναδική αναισθησιολόγος η διευθύντρια της κλινικής, η οποία ενημέρωσε ότι μπορεί να αντιμετωπίσει μόνο περιστατικά ασθενών, που κινδυνεύει η ζωή τους.

Μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο συνεδρίασε ο χειρουργικός τομέας του νοσοκομείου που αποφάσισε να ενημερώσει τον Εισαγγελέα Ηρακλείου ότι το Βενιζέλειο Νοσοκομείο είτε εφημερεύει είτε όχι, δεν μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες υγείας με ασφάλεια.

Αποφασίστηκε ακόμη ότι σταματάνε τα χειρουργεία για όλα τα τακτικά περιστατικά, συμπεριλαμβανομένων και των ογκολογικών και ότι σύσσωμος ο χειρουργικός τομέας θα υποβάλει παραίτηση αν δεν βρεθεί άμεσα βιώσιμη λύση για το νοσοκομείο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι 2 αναισθησιολόγοι του ΠΑΓΝΗ πήραν «εντέλλεσθε» για να κάνουν , εφημερίες τον Απρίλιο στο Βενιζέλειο.

Η λύση αυτή θεωρήθηκε μονόδρομος παρά τις διαβεβαιώσεις του διοικητή Γιώργου Χαλκιαδάκη, ότι κάτι τέτοιο δεν επρόκειτο να συμβεί.

Την ίδια ώρα μια ακόμη ακτινολόγος του νοσοκομείου, υπέβαλε την παραίτησή της.

Να σημειωθεί ότι τόσο ο διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Νεκτάριος Παπαβασιλείου όσο και ο διοικητής ΠΑΓΝΗ – Βενιζελείου Γιώργος Χαλκιαδάκης, το Σαββατοκύριακο βρισκόταν στην Αθήνα για να δώσουν εξετάσεις προκειμένου να διεκδικήσουν εκ νέου θέσεις διοίκησης στην Δημόσια Υγεία χωρίς όλο το προηγούμενο διάστημα να φροντίσουν να βρουν μια λύση, έστω και προσωρινή, για να μην φτάσει σε αυτή την τραγική κατάσταση το Βενιζέλειο των 400 κλινών, που βρέθηκε να λειτουργεί με μια αναισθησιολόγο.

Με τη κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία να χτυπά κόκκινο εξαιτίας της τραγικής υποστελέχωσης, η ΠΕΔ Κρήτης αναλαμβάνει πρωτοβουλία.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης στο Ράδιο Κρήτη, την επόμενη εβδομάδα θα συγκαλέσει συνεδρίαση με αποκλειστικό θέμα συζήτησης την υγεία.

Ο κ. Μαρινάκης είπε ότι στη συνεδρίαση θα κληθούν να συμμετάσχουν ο διοικητής της 7ης ΥΠΕ, οι διοικητές των νοσοκομείων καθώς και όλοι οι αρμόδιοι φορείς, προκειμένου να δοθούν λύσεις και απαντήσεις σοβαρά προβλήματα, των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

ekriti.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ