Βενιζέλος για Βαρουφάκη: Γύρισε πίσω πέντε χρόνια την ελληνική οικονομία

Κανένα σχόλιο

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος απάντησε στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη για τίς αιχμές που άφησε έις βάρος του για το ζήτημα του χρέους,και συγκεκεριμένα για την αναφορά του κ. Βαρουφάκη “….να προσέξουμε μην μας κοροϊδέψει ο κ. Γιούνκερ με το χρέος, όπως κορόιδεψε τον κ. Βενιζέλο“, χαρακτηρίζοντάς τον ως καταστροφέα της οικονομίας.

“Γύρισε πίσω πέντε χρόνια την ελληνική οικονομία”, είπε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε: “Επί των ημερών μου, το ελληνικό δημόσιο χρέος ,σε πραγματικούς όρους, μειώθηκε κατά 180 δις ευρώ, δηλαδή κατά 100% του σημερινού ελληνικού ΑΕΠ. Αυτός δεν μπόρεσε να μειώσει το χρέος ούτε 1 ευρώ. Αντιθέτως, επιβάρυνε και τα δημόσια οικονομικά και την ελληνική πραγματική οικονομία”, και ευχήθηκε ο κ. Τσακαλώτος, να μπορέσει να φέρει ένα μικρό ποσοστό μείωσης δημοσίου χρέους και να το προσθέσει στην μεγάλη μείωση και αναδιάρθρωση του 2012.

“Χρειάζεται μία αίσθηση συστολής, γιατί η αίσθηση συστολής είναι αυτή που θα φέρει και τις σώφρονες ενέργειες μετά από πέντε μήνες λαθών, σε πολύ μεγάλο βαθμό, σκόπιμων”, τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και απευθύνθηκε στους εταίρους λέγοντας ότι ο κ. Τσίπρας έκανε, μετά από πεντέμιση μήνες, αυτό που έπρεπε να κάνει από την αρχή και οι πεντέμιση μήνες που πέρασαν ανέβασαν τραγικά το λογαριασμό.

"Sponsored links"

 

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live