Βλ. Πούτιν: Τα αμερικανικά στρατεύματα στη Γερμανία είναι δυνάμεις κατοχής, τα ρωσικά αποχώρησαν οικειοθελώς από την Αυστρία

Κανένα σχόλιο

Οι ευρωπαϊκές χώρες αργά ή γρήγορα θα ανακτήσουν την κυριαρχία τους, αλλά μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος, δήλωσε την Τετάρτη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι ευρωπαϊκές χώρες αργά ή γρήγορα θα ανακτήσουν την κυριαρχία τους, αλλά μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος, δήλωσε την Τετάρτη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Ως παράδειγμα, ο Ρώσος πρόεδρος επεσήμανε ότι τα αμερικανικά στρατεύματα στη Γερμανία εξακολουθούν να είναι δυνάμεις κατοχής με τη νομική έννοια και την πράξη, αναφέρει το πρακτορείο TASS.

Ως αντίθετη περίπτωση, ανέφερε τα σοβιετικά στρατεύματα που βρίσκονταν στην Αυστρία, αλλά την εγκατέλειψαν οικειοθελώς.

"Sponsored links"

«Η Ρωσία, ως νόμιμος κληρονόμος της Σοβιετικής Ένωσης, είναι ο εγγυητής του συντάγματος της Δημοκρατίας της Αυστρίας και της ουδετερότητάς της, κάτι που πολλοί απλοί άνθρωποι στην Αυστρία γνωρίζουν και είναι ευγνώμονες στη Ρωσία», είπε και τόνισε ότι η η κατάσταση σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι περίπλοκη.

Ο Πούτιν είπε ότι η Σοβιετική Ένωση είχε επισημοποιήσει νομικά δεσμευτικούς όρους για να τερματίσει την κατοχή τμημάτων της Γερμανίας, αλλά οι ΗΠΑ όχι.

«Με τυπική νομική έννοια, υπάρχουν αμερικανικές δυνάμεις κατοχής που βρίσκονται στο έδαφος της Γερμανίας και υπάρχουν πολλές από αυτές», τόνισε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι οι ίδιοι οι Γερμανοί πολιτικοί λένε ότι μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η χώρα αυτή δεν ήταν ποτέ, με την πλήρη έννοια της λέξης, κυρίαρχη χώρα. «Δεν είναι αυτό που λέω εγώ, αυτό είπαν εξέχοντες πολιτικοί που δεν είναι φιλορώσοι, αλλά πολιτικοί που προσανατολίζονται προς τη Γερμανία», είπε ο Ρώσος πρόεδρος, μετέδωσε το Tanjug.

Ο Πούτιν είπε επίσης ότι η ιστορία της φοιτήτριας Ντάρια Σεμιόνοβα είναι «ένα παράδειγμα μιας Ευρώπης που στερείται ανεξαρτησίας». Η Ντάρια είπε στον Ρώσο πρόεδρο ότι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σχολείο στη Βιέννη λίγο μετά την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης από τη Ρωσία, επειδή το κρατικό πανεπιστήμιο όπου σπούδασε της ζήτησε να υπογράψει έγγραφα που υποστηρίζουν την Ουκρανία και χαρακτηρίζουν τη Ρωσία ως κρατικό χορηγό της τρομοκρατίας.

Μετάφραση – επιμέλεια: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς

Πηγή: Politika.rs

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live