9.8 C
Chania
Friday, December 19, 2025

«Βολές» Βαλυράκη κατά Καρούντζου για τον ΟΑΔΥΚ

Ημερομηνία:

Ανοικτό άφησε σήμερα το ενδεχόμενο –κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε- να είναι εκ νέου υποψήφιος Βουλευτής ο Βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ Σήφης Βαλυράκης.
Ερωτώμενος σχετικά ο κ. Βαλυράκης απάντησε με νόημα ότι: «Θα είμαι πάντα πρωτοστάτης σε όλους τους αγώνες…».

Παράλληλα ο κ. Βαλυράκης έδωσε σκληρή απάντηση στον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης σχετικά με τις καταγγελίες που έκανε ο κ. Καρούντζος ότι πιέστηκε από τον βουλευτή για τον ορισμό συγκεκριμένου Γενικού Διευθυντή στον ΟΑΔΥΚ.

Ο κ. Βαλυράκης τόνισε ότι «Ο ΟΑΔΥΚ δεν θα γίνει Εφετείο» και κατήγγειλε ότι ο κ. Καρούντζος και συμφέροντα από την Ανατολική Κρήτη άφησαν επί δύο χρόνια ακέφαλο τον ΟΑΔΥΚ καθώς επιβουλεύονται το υδάτινο δυναμικό των Χανίων.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε πίεσε τον κ. Καρούντζο για συγκεκριμένο πρόσωπο αλλά πίεσε μόνο για τον ορισμό Χανιώτη στην θέση του Γενικού Διευθυντή του Οργανισμού καθώς και το υδάτινο δυναμικό αλλά και το επιστημονικό δυναμικό του ΟΑΔΥΚ βρίσκονται στα Χανιά.

Ο Βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ –κάνοντας έναν απολογισμό για τα δύο χρόνια της πρόσφατης κοινοβουλευτικής του θητείας- εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι δρομολογούνται μια σειρά από μεγάλα έργα στο νομό Χανίων, όπως η επέκταση του Αεροδρομίου, το Φράγμα Βαλσαμιώτη, έργα αναβάθμισης του Λιμανιού της Σούδας, έργα αναβάθμισης του ΒΟΑΚ και ο δρόμος σύνδεσης Αεροδρομίου-Λιμανιού Σούδας.

Τέλος ο κ. Βαλυράκης –αναφερόμενος στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις- υπεραμύνθηκε της κυβέρνησης συνεργασίας υπό τον κ. Παπαδήμο ενώ σημείωσε ότι είναι πατριωτικό καθήκον για τη σωτηρία της χώρας η συναίνεση και η συνεννόηση όλων των πολιτικών κομμάτων.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι χθες ο κ. Βαλυράκης (με ερώτηση-αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον Υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο) ζητά να κατατεθεί στη Βουλή το κείμενο της πρώτης Δανειακής Σύμβασης που συνομολογήθηκε τον Μάιο του 2010 μεταξύ Ελλάδας και κρατών μελών της Ευρωζώνης για ποσό 80 δισ. Ευρώ και 30 δις Ευρώ από το Δ.Ν.Τ.

Ο Χανιώτης Βουλευτής ζητά επίσης με ερώτηση –, ενημέρωση για το κόστος της πρώτης Δανειακής Σύμβασης του 2010.
Σε ότι αφορά το κόστος της Δεύτερης Σύμβασης που περιλαμβάνει τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου -αναφέρει ο βουλευτής- αυτό, σύμφωνα με την  Εφημερίδα της Κυβέρνησης, ανέρχεται στο συνολικό ύψος των 30 εκατομμυρίων ευρώ  που περιλαμβάνει αμοιβές για νομική υποστήριξη και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

neatv.gr – Β.Κ.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ