Βουλευτές και ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ηρακλείου: Κάτω τα χέρια σας από το μουσείο Ηρακλείου

Κανένα σχόλιο

Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και oi βουλευτές Ηρακλείου αντιτίθενται στην κυβέρνηση που στοχεύει στην ιδιωτικοποίηση του αρχαιολογικού μουσείου Ηρακλείου και 4 άλλων ακόμα. Σε κοινή δήλωση καταγγέλλουν την κυβέρνηση και στηρίζουν τη συναυλία που διοργανώνει το τοπικό παράρτημα Κρήτης του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, την Παρασκευή 29 Απρίλη, στις 8:30 μ.μ., στην Πλατεία Ελευθερίας.

Η κοινή ανακοίνωση των βουλευτών και της ΝΕ Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ:

Στο στόχαστρο της κυβέρνησης το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και τέσσερα ακόμη δημόσια μουσεία

"Sponsored links"

Η ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ, που παραχωρεί κάθε δημόσιο αγαθό σε ιδιωτικά συμφέροντα, συνεχίζεται ασταμάτητα για να σαρώσει ακόμη και την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Πέντε βραβευμένα δημόσια μουσεία αποσπώνται από την Αρχαιολογική Υπηρεσία και μετατρέπονται σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου: Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού.

Η αλλαγή του νομικού καθεστώτος μετατρέπει τα κρατικά μουσεία σε κυβερνητικά υποχείρια, με διοικητικό συμβούλιο και γενικό διευθυντή, που θα επιλέγονται από τον εκάστοτε υπουργό, ενώ εισάγει επιχειρηματικούς ομίλους στη λειτουργία τους, με τη συγκάλυψή τους ως χορηγούς. Τα δικαιώματα των εργαζομένων δεν διασφαλίζονται, ενώ η εξαγωγή αρχαιοτήτων, με την μορφή υποτιθέμενου δανεισμού, θα επιτρέπεται ακόμη και για 50 χρόνια!

Αυτή είναι η «απελευθέρωση» των μουσείων από τη «δουλεία» του Δημοσίου, που επικαλείται η αρμόδια υπουργός. Αυτό που αποκρύπτεται όμως, είναι ότι με την πολιτιστική πολιτική των προηγουμένων ετών, τα μουσεία όλης της χώρας προσέφεραν σπουδαίο πολιτιστικό, κοινωνικό, εκπαιδευτικό και επιστημονικό έργο, κατακτώντας διεθνείς διακρίσεις.

Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου που αγωνίζονται για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του.

Συμμετέχουμε στη συναυλία, που διοργανώνει το τοπικό παράρτημα Κρήτης του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, την Παρασκευή 29 Απρίλη, στις 8:30 μ.μ., στην Πλατεία Ελευθερίας.

StandwithGreekStateMuseams

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου

και οι βουλευτές

Σ. Βαρδάκης, Ν. Ηγουμενίδης και Χ. Μαμουλάκης

"Sponsored links"

του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live