Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ν. Χανίων για τη δίκη των 9: “Αυτονόητη η απόφασή μας να υπερασπιστούμε τα συλλογικά δίκαια”

Κανένα σχόλιο

Με ανακοινώσεις τους μία σειρά φορέων και οργανώσεων του νομού έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη και την ενεργή συμπαράστασή τους προς τους 9 διωκόμενους των γεγονότων του Φλεβάρη του 2012.

Εννέα αγωνιστές κατηγορούνται για συμμετοχή στην κατάληψη του κτηρίου της Αντιπεριφέρειας Χανίων που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της 48ωρης Γενικής Απεργίας 10-11 Φλεβάρη 2012. Η Γενική Απεργία είχε προκηρυχθεί για να αποτραπεί η ψήφιση του 3ου μνημονίου και στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν 10.000 άτομα στα Χανιά και εκατοντάδες χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα. Στα Χανιά ασκήθηκαν αναδρομικά διώξεις σε 9 άτομα για τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις της 10-11 Φλεβάρη 2012, σε 3 διαδηλωτές που συμμετείχαν στην πορεία που έγινε την 25η Μαρτίου, σε 11 αγωνιστές για τις κινητοποιήσεις της 28η Οκτωβρίου του 2011, ενώ πρόσφατα «ενημερώθηκαν» για τις διώξεις τους άλλοι 8 για την κινητοποίηση της 28 Ιουνίου 2011! Είναι σαφές ότι υπάρχει «βιομηχανία» πολιτικών διώξεων που αποτελούν ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών και κοινωνικών αγώνων.

Ψηφίσματα και ανακοινώσεις έχουν δώσει στη δημοσιότητα, η ΑΔΕΔΥ, ο ΣΥΡΙΖΑ ν. Χανίων, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η κατάληψη Rosa Nera, το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών αλλά και ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων ν. Χανίων Σήμερα, και οι τρεις βουλευτές Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης, Παύλος Πολάκης και Βάλια Βαγιωνάκη εξέδωσαν ανακοίνωση συμπαράστασης προς τους 9 διωκόμενους.

Υπενθυμίζουμε ότι η δίκη είναι προγραμματισμένη για τις 10 Μαρτίου.

Η ανακοίνωση των βουλευτών:

Η εποχή των πολιτικών και κινηματικών διώξεων πέρασε ανεπιστρεπτί, ωστόσο τα απόνερα των μνημονιακών επιλογών είναι ακόμα εδώ. Την Τρίτη 10 Μάρτη πρόκειται να διεξαχθεί η δίκη 9 ενεργών πολιτών, οι οποίοι διώκονται για τη συμμετοχή τους σε αντιμνημονιακές κινητοποιήσεις, κατηγορούμενοι για κατάληψη κτιρίου της Αντιπεριφέρειας Χανίων κατά τη διάρκεια της 48ωρης απεργίας (10-11/2/2012) ενάντια στην ψήφιση του δεύτερου Μνημονίου.

Η νίκη της Αριστεράς στις εκλογές του Ιανουαρίου σήμανε το τέλος των πολιτικών του μνημονίου και το συνακόλουθο τερματισμό τέτοιου είδους προκλητικών πρακτικών. Η «βιομηχανία» πολιτικών διώξεων και η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής και κοινωνικής δράσης είναι αδιανόητες για μια ευνομούμενη δημοκρατική χώρα. Η πολιτική και θεσμική ηγεσία του τόπου οφείλει να σταθεί δίπλα στους αγωνιστές και στις κινηματικές δυνάμεις που βίωσαν την καταστολή δικαιωμάτων κι ελευθεριών.

Είναι δεδομένη η συμμετοχή και η συμπαράσταση μας στον αγώνα των διωκόμενων σε αυτήν και σε όσες άλλες δίκες ακολουθήσουν. Τέλος, είναι αυτονόητη η απόφασή μας να υπερασπιστούμε τα συλλογικά δίκαια και τους καθημερινούς αγώνες για εργασία, δικαιώματα και Δημοκρατία.

Οι βουλευτές Χανίων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Βάλια Βαγιωνάκη

Παύλος Πολάκης

Γιώργος Σταθάκης

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live