Βράβευση της Περιφέρειας Κρήτης για παρεμβάσεις στην ποιότητα ζωής ηλικιωμένων που ζουν σε μονάδες φροντίδας

Κανένα σχόλιο

Μία πολύ σημαντική διάκριση απέσπασε η Περιφέρεια Κρήτης στη φετινή τελετή απονομής Bravo Sustainability Awards 2022, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο της Παλιάς Βουλής, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Βιώσιμης Ανάπτυξης Bravo Sustainability Week 2022, που διοργανώνεται από το QualityNet Foundation.

H διάκριση αφορά τον Πυλώνα ΚΟΙΝΩΝΙΑ (BRAVO SOCIETY) για το Πρόγραμμα: «Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων που διαβιούν σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων «ΟΧΙ ΠΙΑ ΜΟΝΟΙ».

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης με το Εργαστήριο Διεπιστημονικής Προσέγγισης της Ποιότητας Ζωής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, με επιστημονικά υπεύθυνη της Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας, Αργυρούλα Καλαιτζάκη.

"Sponsored links"

Το έργο «ΟΧΙ ΠΙΑ ΜΟΝΟΙ», ξεκίνησε να υλοποιείται στις 05/02/2021 και θα ολοκληρωθεί στις 31/12/2022. Το έργο περιλαμβάνει το Υποέργο Ι που αφορά στην ψυχοκοινωνική και νοητική ενδυνάμωση των ηλικιωμένων, με στόχο την αντιμετώπιση της μοναξιάς και την ανάπτυξη της ευζωίας και της αυτό-φροντίδας τους και το Υποέργο ΙΙ που αφορά στην εκπαίδευση (τυπικών και άτυπων) φροντιστών, με στόχο την επικαιροποίηση των γνώσεων τους στις βέλτιστες πρακτικές φροντίδας, πρώιμης διάγνωσης και ενδυνάμωσης της αυτό-φροντίδας των ηλικιωμένων.

Το Υποέργο Ι ξεκίνησε στις 15 Μαρτίου 2021. Υλοποιήθηκαν ομάδες 20 ωρών ψυχοκοινωνικής και νοητικής ενδυνάμωσης των ηλικιωμένων (8 ώρες ψυχολογικής, 8 ώρες κοινωνικής και 4 ώρες νοητικής ενδυνάμωσης) σε διάστημα 8 εβδομάδων για καθεμία από τις 20 Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων (Μ.Φ.Η.). Το πρόγραμμα εκπαίδευσης των φροντιστών για την επικαιροποίηση των γνώσεών τους διάρκειας 54 ωρών (12 ενότητες) υλοποιήθηκε σε τρεις ομάδες, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα όλοι οι εργαζόμενοι να το παρακολουθήσουν, μέσα σε διάστημα 4 μηνών (Μάρτιος-Ιούλιος 2021) (45 εργαζόμενοι παρακολούθησαν και ολοκλήρωσαν επιτυχώς την εκπαίδευση, 31 εκ των οποίων πέτυχαν στις εξετάσεις πιστοποίησης).

Κάθε χρόνο ο Θεσμός Bravo αναπτύσσει έναν κοινωνικό διάλογο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη με βάση τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται στην χώρα μας. Φέτος, ο Θεσμός Bravo σημείωσε «ρεκόρ» συμμετοχών, με περισσότερες από 300 πρωτοβουλίες να συμμετέχουν στον Ετήσιο Κοινωνικό Διάλογο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, από 185 συμμετέχοντες Οργανισμούς που προέρχονται από το κοινό των Επιχειρήσεων, των Οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Οργανισμών της Κοινωνίας Πολιτών και των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων. H αξιολόγηση των πρωτοβουλιών που αναδεικνύονται γίνονται μέσα από τις επιστημονικές επιτροπές του Θεσμού, οι οποίες αποτελούνται από 170 μέλη και με την ενεργή συμμετοχή περισσότερων από 16.000 Ενεργών Πολιτών αναδείχθηκαν οι καλύτερες πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν ένα βιώσιμο μέλλον.

Στην τελετή βράβευσης το παρών έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής της Περιφέρειας Κρήτης Λάμπρος Καμπουράκης και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Δημόσιας Υγείας Λάμπρος Βαμβακάς.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live