Βρέθηκε το “σπίτι” της ΕΜΟΔΕ Κρήτης – Σε ένα μήνα στις επάλξεις οι δασοκομάντος!

Κανένα σχόλιο

Βρέθηκε η στέγη της ΕΜΟΔΕ Κρήτης, της νέας μονάδας του Πυροσβεστικού Σώματος που θα “φέρει” στο νησί 50 δασοπυροσβέστες. Όπως είπε στην ΕΡΤ Ηρακλείου, ο περιφερειακός διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, Γιώργος Τσικαλάς, αυτό το διάστημα θα “τρέξει” η διαδικασία της πρόσληψης και της εκπαίδευσης των υπαλλήλων που θα στελεχώσουν τη νέα υπηρεσία και εκτιμάται ότι σε ένα μήνα θα είναι έτοιμοι, ώστε η ΕΜΟΔΕ να κάνει “πρεμιέρα” στην Κρήτη.

Αυστηρότητα στην αντιπυρική περίοδο

Αντίστροφη μέτρηση ως την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, σε όλη τη χώρα, με τα δεδομένα φέτος ωστόσο να “πίεζαν” για πρόωρη έναρξη στις 15 Απριλίου. Ως εκ τούτου καμία ελαστικότητα δε θα υπάρξει σε υπαίθριες καύσεις από την Πρωτομαγιά και εξής, με τις περιπολίες της Πυροσβεστικής και τα πρόστιμα να είναι αυστηρά.

"Sponsored links"

Ό,τι κάψουμε … ως το Σάββατο δηλαδή, ωστόσο ακόμη και αυτό πρέπει να γίνεται υπό συνθήκες, διευκρινίζει ο κ.Τσικαλάς, σημειώνοντας πως όταν πρόκειται κάποιος να κάψει π.χ. γεωργικά υπολείμματα, πρέπει να λάβει μέτρα: “να έχει 200 λίτρα νερό δίπλα του, να επιτηρεί τη φωτιά και να την καθαρίσει πριν αποχωρήσει, αλλιώς προβλέπεται πρόστιμο”.

Ο κ.Τσικαλάς μίλησε για δεδομένα που ευνοούν μεγάλη έξαρση πυρκαγιών εξαιτίας της οποίας “δεν μπορούμε να ρισκάρουμε ελαστικότητα”.

Όσο για τις ψησταριές της Πρωτομαγιάς, στην ύπαιθρο, ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης τόνισε ότι επιτρέπεται η χρήση συσκευών για το ψήσιμο της ημέρας. Υπογράμμισε όμως ότι σε περίπτωση που διαπιστωθούν παρανομίες, το χαμηλότερο πρόστιμο ξεκινάει από 200 ευρώ και ανάλογα με το δείκτη επικινδυνότητας για την εκδήλωση πυρκαγιάς κάθε ημέρας, η “καμπάνα” πολλαπλασιάζεται.

“Δεν είναι ένα απλό πρόστιμο, σχηματίζεται και δικογραφία” – εξηγεί ο κ.Τσικαλάς. Ο ίδιος πάντως, τονίζοντας πως οι περισσότερες πυρκαγιές που σημειώνονται είναι από αμέλεια, ανέφερε πως η Πυροσβεστική από την πλευρά της προσπαθεί με ενημέρωση και spot, με έντυπα που θα διανεμηθούν αλλά και παρουσία δυνάμεων στην ύπαιθρο να λειτουργήσουν υπέρ της πρόληψης.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live