20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Βρέθηκε χασισοφυτεία σε μοναστήρι της Κρήτης: Κομποσκοίνια σε δενδρύλλια που θα έβγαζαν 1 τόνο

Ημερομηνία:

Στα χνάρια των βαρόνων των ναρκωτικών «βαδίζουν» οι διωκτικές Αρχές του Ηρακλείου για να φτάσουν στην εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης που κρύβεται πίσω από τη χασισοφυτεία – μαμούθ μέσα στον περίβολο της Ιεράς Μονής Σαββαθιανών.

Όπως αναφέρει στο neakriti.gr η Έλλη Κόκκαλη, ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας και η Δίωξη Ναρκωτικών «άλωσαν» ένα πραγματικό οχυρό, που είχε στηθεί στις παρυφές του μοναστηριού και είχε μετατραπεί σε μονάδα καλλιέργειας και επεξεργασίας κάνναβης από όπου θα έπεφτε στην αγορά μέσα σε λίγες μέρες πάνω από ένας τόνος χασίς.

Οι δράστες φαίνεται πως είχαν περάσει ως προσκυνητές και μέσα από το μοναστήρι για να βεβαιωθούν πως παρόλο που ήταν σε απόσταση «αναπνοής» από τις εγκαταστάσεις, η φυτεία παρέμενε αθέατη, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι σε κάποια μάλιστα δενδρύλλια είχαν κρεμάσει και κομποσκοίνι.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έκοψαν τα συρματοπλέγματα στην περίφραξη του μοναστηριού και πέρασαν στην πυκνή ρεματιά που βρίσκεται ακριβώς πάνω από τις εγκαταστάσεις. Ισοπέδωσαν δύο εκτάσεις κόβοντας δέντρα και θάμνους για να εγκαταστήσουν τις δύο φυτείες, δημιουργώντας ένα πραγματικό οχυρό και ένα δίκτυο με τούνελ ανάμεσα στην βλάστηση, το οποίο συνέδεσε τα δύο επίπεδα, το χώρο του παρατηρητηρίου και τις εξόδους διαφυγής, που είχαν φροντίσει να δημιουργήσουν.

Λίγα μέτρα πριν από την είσοδο του πρώτου επιπέδου, είχαν δημιουργήσει λιμνοδεξαμενή για το πότισμα των 1.152 δενδρυλλίων, που γινόταν με λάστιχο. Στην Κάτω πλευρά είχε εγκατασταθεί το στρατηγείο, ο χώρος όπου έμειναν οι καλλιεργητές της φυτείας. Ετοίμαζαν επί τόπου φαγητό, ενώ ακριβώς δίπλα σε στεγασμένο χώρο ξέραιναν την κάνναβη, την οποία φρουρούσαν πιθανότατα οπλισμένοι σαν αστακοί. Στο σημείο βρέθηκαν σακιά με 27 κιλά χασίς έτοιμο για πώληση.

Τα κέρδη των καλλιεργητών εκτιμάται ότι θα ξεπερνούσαν τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι στην συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, η οποία ξεκίνησε, τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022, σε περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης, του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Ηρακλείου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε σε εξαιρετικά δύσβατη δασική περιοχή, της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου φυτεία σε δυο επίπεδα με συνολικά 1.152 δενδρύλλια κάνναβης τα οποία καλλιεργούνταν επιμελώς ευρισκόμενα στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως δυόμιση 2,5μέτρα, τα οποία αφού εκριζώθηκαν στη συνέχεια κατασχέθηκαν.

Επίσης, πλησίον της φυτείας εντοπίσθηκε ειδικά διαμορφωμένος χώρος χρησιμοποιούμενος ως αποξηραντήριο όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 27,5 κιλά κάνναβης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...