20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Βρέφος προσφυγόπουλο δεν μπορεί να χειρουργηθεί επειδή είναι ακόμα ανασφάλιστο

Ημερομηνία:

Παρά τις δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας πως θα λυθεί, έστω προσωρινά, το ζήτημα που έχει προκύψει με τον αποκλεισμό των προσφύγων και μεταναστών από την αναγκαία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με την απόδοση Προσωρινού Αριθμού Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (Π.Α.Α.Υ.Π.Α), σύμφωνα με καταγγελία της Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών, το σύστημα έκδοσης Π.Α.Α.Υ.Π.Α δεν έχει τεθεί ακόμα σε λειτουργία με αποτέλεσμα ένα βρέφος Συριακής καταγωγής το οποίο χρήζει νευροχειρουργικής επέμβασης να μην μπορεί να χειρουργηθεί.

Σχεδόν επτά μήνες από την εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας με την οποία «πάγωνε» η χορήγηση ΑΜΚΑ στους αιτούντες άσυλο με αποτέλεσμα να μην έχουν πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας, η κυβέρνηση προχώρησε στις 31 Ιανουαρίου στην έκδοση Προσωρινού Αριθμού Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (Π.Α.Α.Υ.Π.Α) για να λυθεί το ζήτημα. Ωστόσο, όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών, το σύστημα έκδοσης Π.Α.Α.Υ.Π.Α δεν έχει τεθεί ακόμα σε λειτουργία με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες να συνεχίζουν να είναι εκτός ασφάλισης.

Μάλιστα, όπως αναδεικνύει στην καταγγελία της η ΟΕΝΓΕ «ανάμεσα στα θύματα της απάνθρωπης πολιτικής σε βάρος των ξεριζωμένων από τις πατρίδες τους, των κατατρεγμένων από τον πόλεμο και τη φτώχεια, βρίσκονται μικρά παιδιά, ακόμα και βρέφη».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, σύμφωνα με καταγγελίες της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου ένα βρέφος Συριακής καταγωγής χρήζει νευροχειρουργικής επέμβασης. «Μπορεί να στάθηκε τυχερό και να μην είχε το τραγικό τέλος του μικρού Αιλάν, του 3χρονου παιδιού που πνίγηκε ανοιχτά της Κω, του 5χρονου προσφυγόπουλου που σκοτώθηκε παίζοντας μέσα σε ένα χαρτόκουτο στη Λέσβο, του 9μηνου βρέφους που πέθανε από αφυδάτωση στο κολαστήριο της Μόριας, των χιλιάδων θαλασσοπνιγμένων προσφυγόπουλων στο Αιγαίο».

Η ΟΕΝΓΕ καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ώστε το παιδί να εισαχθεί στο νοσοκομείο και να υποβληθεί άμεσα στην αναγκαία νευροχειρουργική επέμβαση με ή χωρίς Α.Μ.Κ.Α με ή χωρίς Π.Α.Α.Υ.Π.Α.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τέλος επιτηδεύματος σε κάθε διαμέρισμα Airbnb – H Εφορία το θεωρεί υποκατάστημα

Του Προκόπη Χατζηνικολάου Είσαι νομικό πρόσωπο και διαχειρίζεσαι 30 ακίνητα...

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...