28.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Βρήκαν τον δράστη που κρέμασε σκύλο κάτω από γέφυρα στα Νεροκούρου – Επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ

Ημερομηνία:

Το περιστατικό είχε συμβεί στις 10 Φεβρουαριου του 2021 και είχε προκαλέσει σοκ και αποτροπιασμό. Ο δράστης κρέμασε άτυχο σκυλάκι σε γέφυρα στην περιοχή Νεροκούρου.

Η πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωϊκής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας κ. Αναστασία Μπομπολάκη εκφράζοντας την αγανάκτηση και την οργή της, ειχε κάνει λόγο για μια «κοινωνία σε παρακμή που οδηγείται κατ ευθείαν στα βράχια».

Η ίδια είχε μιλήσει επισης για «ατελείωτο έγκλημα στα Χανιά» ενώ σε ανάρτηση της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, είχε πει ότι είναι «γνωστή η πρακτική του δράστη» κι ότι «ξέρουν όλοι ποιος είναι και θα τα πούμε στα δικαστήρια όταν θα έρθει κι αυτή η στιγμή. Κι όσα κι αν κρεμάσει ο ίδιος ή αυτοί που έχει εκπαιδεύσει, εκεί θα χάσει τη μαγκιά του».

Σήμερα, το περιστατικό εξιχνιάστηκε αφου μετά από έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων  σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού για παραβάσεις της Νομοθεσίας «Περί δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς».

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου:

“από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εξιχνιάστηκε υπόθεση κακοποίησης και θανάτωσης ζώου συντροφιάς (σκύλος) ο οποίος βρέθηκε την 10.02.2021 σε περιοχή του Δήμου Χανίων, απαγχονισμένος.

Ταυτοποιήθηκε ημεδαπός- δράστης ο οποίος είχε προβεί στην παραπάνω πράξη και σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, ενώ βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο το οποίο ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ.”

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

10 χρόνια κάθειρξη στον 43χρονο Ηρακλειώτη που σκότωσε την 31χρονη φίλη του

Σε θανατηφόρα σωματική βλάβη μετέτρεψε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης  την...