13.8 C
Chania
Saturday, December 13, 2025

Βραδιά ποίησης Χανιωτών Δημιουργών τη Δευτέρα 28 Μαρτίου

Ημερομηνία:

Την Δευτέρα 28 Μαρτίου και ώρα 7μ.μ. πραγματοποιείται στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μητρόπολης (Αντ. Γιάνναρη 1) η «Βραδιά Ποίησης Χανιωτών Δημιουργών».

Στην εκδήλωση αυτή, που οργανώνεται από την Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Χανίων με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, θα διαβαστούν δεκάδες δημιουργίες ποιητών που ζουν στα Χανιά ή που κατάγονται από το νομό Χανίων.

Τα ποιήματα που τηρούν τους όρους της σχετικής προκήρυξης θα αποδώσουν οι ίδιοι οι δημιουργοί τους. Αν απουσιάζουν θα αποδοθούν από τους:

Καρέλλα – Μακράκη Άννα (πρώην Διευθύντρια ΕΡΑ Χανίων)

Καρπαδάκη Ελένη (ερασιτέχνη ηθοποιό)

Μουντάκη Νίκο (δημοσιογράφο) και

Ροζάκη Γιάννη (πρώην Διευθυντή Αγροφυλακής Χανίων)

Όλα τα ποιήματα που θα ακουστούν θα αποτελέσουν υλικό για την έκδοση ειδικού βιβλίου.

Η δράση αυτή αποσκοπεί στο να αναδειχτεί το τοπικό λογοτεχνικό δυναμικό στο πεδίο της ποίησης, ώστε να καταγραφούν οι σχετικές δημιουργίες του, με στόχο να παραμείνουν στο πέρασμα των χρόνων αντικείμενο μελέτης για τους τωρινούς και τους επόμενους.

Στο τέλος της γιορτής θα παρατεθεί παραδοσιακό κέρασμα.

Είσοδος ελεύθερη. Προαιρετικά, όσοι επιθυμούν μπορούν να κρατούν τρόφιμα μακράς διαρκείας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία το νέο κύκλωμα στην Κρήτη

τον σχηματισμό δικογραφίας για 15 άτομα και συνολικά για...