21.8 C
Chania
Friday, October 4, 2024

Βόλος: Τέσσερις συλλήψεις για πλιάτσικο σε πλημμυρισμένα σπίτια – Οι ιδιοκτήτες φυλάνε «σκοπιά»

Ημερομηνία:

Ενώ η Θεσσαλία μετράει τις πληγές της, μετά τη φονική κακοκαιρία Daniel, η οποία άφησε πίσω της τεράστιες καταστροφές, κάποιοι επιχειρούν πλιάτσικο στα πλημμυρισμένα σπίτια.

Στον Βόλο ασυνείδητοι βρήκαν την ευκαιρία να κλέψουν σε σπίτια, οι ιδιοκτήτες των οποίων τα είχαν εγκαταλείψει για να σώσουν τις ζωές τους.

Ο πρόεδρος των αστυνομικών Μαγνησίας, Ανάργυρος Διχτάς, σημειώνει ότι η αστυνομία είναι ενήμερη για περιστατικά πλιάτσικου, τονίζοντας πως έχουν γίνει και τέσσερις συλλήψεις. «Δεν είναι πολλά τα περιστατικά, περιμέναμε να είναι χειρότερα. Έχουμε 4 συλλήψεις, επ’ αυτοφώρω, να κουβαλάνε από κάποια σπίτια οικιακές συσκευές», είπε.

Όπως λέει ο κ. Διχτάς, η αστυνομία είναι επί ποδός από την πρώτη ημέρα της θεομηνίας. «Είμαστε μια βδομάδα άρρωστοι και δουλεύουμε συνεχόμενα. Δεν το λέμε για να πάρουμε συγχαρητήρια». Σημειώνεται ότι οι συλλήψεις αφορούν κατοίκους της περιοχής, κάποιοι από τους οποίους έχουν ποινικό παρελθόν.

Οι ιδιοκτήτες των σπιτιών φυλάνε «σκοπιά»

«Είμαι σε απόγνωση, έχω βγάλει 50 φορτηγά μπάζα», λέει, μιλώντας στο Mega, ιδιοκτήτης κατοικίας, ο οποίος ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με διαρρήκτες. «Τι να κλέψουν από εδώ;», διερωτάται, σημειώνοντας ότι φυλάει «σκοπιά» νυχθημερόν έξω από το σπίτι του.

«Το σπίτι είναι διώροφο, το υπόγειο πλημμύρισε όλο. Μπαίνουμε από τον όροφο, από τις κρεβατοκάμαρες», τόνισε.

Ο ίδιος, μην μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του, επισημαίνει ότι θέλει να «προστατεύσει τα παιδιά του και τα εγγόνια του» καθώς δεν ξέρει τι θα ακολουθήσει.

Σε παρόμοια κατάσταση και ο γιος του, ο οποίος, όπως λέει, κοιμάται στο μπαλκόνι για να προστατεύσει το σπίτι.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η εκτίναξη των εκφράσεων βίας στην εφηβεία: Υπάρχει λύση;

“Η βία είναι η μόνη λύση” Π.Ρ. 15 ετών “Ο...

ΠΟΕΔΗΝ: Με φωτογραφικά ντοκουμέντα αναδεικνύει τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία

Tην τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα νοσοκομεία λόγω της επικίνδυνης αδιαφορίας της...

Δημοσκόπηση MRB: Κυριαρχεί η απαισιοδοξία, πέμπτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, ντέρμπι στο ΠΑΣΟΚ

Η απαισιοδοξία κυριαρχεί στη δημοσκόπηση της MRB που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του...