16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

«Βόμβα» από το βούλευμα για Παπαγγελόπουλο – Τουλουπάκη: Δεν διώκονται για τους χειρισμούς στο σκάνδαλο Novartis

Ημερομηνία:

«Βόμβα» στην υπόθεση του σκανδάλου Novartis πυροδοτεί το βούλευμα με το οποίο παραπέμπεται η Ελένη Τουλουπάκη και ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στο Ειδικό Δικαστήριο. Τα αδικήματα για τα οποία παραπέμπονται σε δίκη δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την πολύκροτη υπόθεση της Novartis, όπως είχε αρχικά διαρρεύσει από δικαστικές πηγές αλλά και όπως είχε ισχυριστεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με επίσημες δηλώσεις του.

Ειδικότερα, στο βούλευμα επισημαίνεται ότι οι ενέργειες όσον αφορά στο σκάνδαλο Novartis του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης και της πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας διαφθοράς ήταν σύννομες και επιβεβλημένες. Παράλληλα αναφέρει ότι οι μάρτυρες νομίμως μπήκαν σε καθεστώς προστασίας. Ομόφωνα αμετακλήτως απαλλακτική είναι επίσης η κρίση του Συμβουλίου για τα κακουργήματα της απόπειρας εκβίασης σε βάρος Μιωνί και δωροληψίας πολιτικού προσώπου. Ομοίως αμετάκλητα απαλλακτική είναι η κρίση για δήθεν παρεμβάσεις στη διερεύνηση του σκανδάλου της Novartis.

Η παραπομπή της Ελένης Τουλουπάκη, καθώς και του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης στο Ειδικό Δικαστήριο δεν αφορά στους χειρισμούς τους για τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο Novartis και για τους οποίους κατηγορήθηκαν από τη ΝΔ ως «σκευωροί», αλλά αφορά, όπως αναφέρεται στο βούλευμα, στο ότι δεν διαβιβάστηκε αμέσως στη Βουλή μηνυτήρια αναφορά που είχαν καταθέσει  στις 21 Φεβρουαρίου του 2017 οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος, Βασίλης Γκεγκέρογλου και Εύη Χριστοφιλοπούλου με την οποία ζητούσαν να ελεγχθεί ο πρώην υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής για  μη ανατιμολόγηση  φαρμάκων στην διάρκεια του α΄ εξαμήνου του 2015 που όπως υποστήριζαν είχε σαν αποτέλεσμα τη ζημία του δημοσίου αλλά και ιδιωτών.

Νομικοί κύκλοι που επικαλείται η «Αυγή» κάνουν λόγο για πλήρη κατάρρευση του κατηγορητηρίου και για πλήρη κατάρρευση του κυβερνητικού αφηγήματος περί σκευωρίας Novartis, ενώ ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μιλώντας στο ίδιο μέσο, δήλωσε πως «το βούλευμα γελοιοποιεί τους πολιτικούς απατεώνες».

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αν και είχε γνώση του βουλεύματος, στη δήλωσή του επέμεινε ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος «παραπέμφθηκε χθες, με ομόφωνη απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου, στο Ειδικό Δικαστήριο για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος και παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος για τους χειρισμούς του σε ό,τι αφορά τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που άδικα και σκαιά στοχοποιήθηκαν μέσω της υπόθεσης Novartis». «Το γεγονός αυτό μιλά από μόνο του για τα έργα και τις ημέρες της διακυβέρνησης Τσίπρα», πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί πως η δικαστική συντάκτης της Καθημερινής και του ΣΚΑΪ Ιωάννα Μάνδρου έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη από τους αναγνώστες της εφημερίδας και τους τηλεθεατές του καναλιού, αποκαλύπτοντας ότι η πληροφόρηση μέσω διαρροών που υπήρχε το βράδυ της Πέμπτης «για παραπομπή Παπαγγελόπουλου – Τουλουπάκη για την ενοχοποίηση των δέκα πολιτικών, σχετικά με την υπόθεση Novartis, δεν ανταποκρινόταν στην αλήθεια». «Ως εκ τούτου η υπογράφουσα στο μέτρο που της αναλογεί η ευθύνη απέναντι στους αναγνώστες ητά συγγνώμη», έγραψε.

Υπενθυμίζεται πως απαλλακτικό είναι το βούλευμα και δεν παραπέμπονται σε δίκη οι στενοί συνεργάτες της Ελένης Τουλουπάκη, επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης, όπως και οι εκδότες Γιάννης Φιλιππάκης και Κώστας Βαξεβάνης, καθώς και οι δημοσιογράφοι Γιάννα Παπαδάκου και Αλέξανδρος Τάρκας. Όλοι τους είχαν παρουσιαστεί από την κυβέρνηση ως «σκευωροί» του σκανδάλου Novartis.

Μετά την απαλλακτική απόφαση, ο Κώστας Βαξεβάνης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνική δικτύωσης έστειλε μήνυμα προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Ανάπτυξης και αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη. Όπως ανέφερε «η αλήθεια για τη συνωμοσία (σσ αυτόν που θέλησαν να θάψουν το σκάνδαλο) θα αποκαλυφθεί. Πρώτος θα απολογηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και θα ακολουθήσουν ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Νίκος Μανιαδάκης και η υπόλοιπη παρέα. Τα αδιευκρίνιστα θα διευκρινιστούν».

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...