“Βόμβα” των New York Times: “Η ελληνική κυβέρνηση έδωσε άδειες εξαγωγής στην Ιntellexa για το Predator”

Κανένα σχόλιο

Εκτενές και αναλυτικό ρεπορτάζ των New York Times (ένα ακόμη) παρουσιάζει νέες διαστάσεις του σκανδάλου των υποκλοπών στην Ελλάδα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το εν λόγω ρεπορτάζ το οποίο υπογράφεται από τρεις δημοσιογράφους, η ελληνική κυβέρνηση παραδέχθηκε (μετά σχετική ερώτηση του αμερικανικού ΜΜΕ) ότι έδωσε στην Intellexa άδειες έτσι ώστε να πουλήσει το λογισμικό Predator σε τρίτη χώρα.

Tην είδηση, κατά την εφημερίδα, επιβεβαίωσε ο Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, εκπρόσωπος του Υπουργείο Εξωτερικών. Τόνισε δε ότι τμήμα του Υπουργείου εξέδωσε δύο άδειες εξαγωγής στις 15 Νοεμβρίου του 2021.

"Sponsored links"

Επιβεβαίωσε, επίσης, ότι ο γενικός επιθεωρητής του υπουργείου έχει αρχίσει τη διεξαγωγή εσωτερικής έρευνας μετά από τα σχετικά δημοσιεύματα.

Αυτή η χώρα, κατά το ρεπορτάζ, είναι η Μαδαγασκάρη, χώρα στην οποία υπάρχουν έλαβαν χώρα πάσης φύσεως συγκρούσεις.

Οι Τimes ισχυρίζονται ακόμη ότι ενημερώθηκαν για επιχειρηματική πρόταση που κατέθεσε η εταιρία Intellexa στην Ουκρανία για πώληση προϊόντων λογισμικού. Η πρόταση αυτή απορρίφθηκε, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Oι παραπάνω αναφορές της εφημερίδας της Νέας Υόρκης, από τις πιο έγκυρες παγκοσμίως, έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. H Intellexa είναι η εταιρία που φέρεται να εμπορεύεται το Predator στην Ελλάδα.

Παρά το γεγονός ότι οι αποκαλύψεις στο ελληνικό και το διεθνή Τύπο την παρουσιάζουν ως τέτοια, ο σχετικός έλεγχος στα γραφεία της από τις ελληνικές αρχές καθυστέρησε χαρακτηριστικά.

Τι γνωρίζουμε για το λογισμικό Predator

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News και στο facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

news247.gr

"Sponsored links"

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live