Β. Διγαλάκης: Έτσι αντιμετώπισε ο ΣΥΡΙΖΑ την παραβατικότητα στα πανεπιστήμια

Κανένα σχόλιο

Αρνητική απάντηση είχε «εισπράξει» ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ Βασίλης Διγαλάκης από τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, το 2017, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όταν, ως πρύτανης, τότε, του Πολυτεχνείου Κρήτης, είχε ζητήσει τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων φαινομένων παραβατικότητας εντός του ακαδημαϊκού Ιδρύματος.

Το γεγονός αποκάλυψε σήμερα ο κ. Διγαλάκης, κατά την έναρξη της ομιλίας του στη Βουλή, για τον προϋπολογισμό του 2023, σχολιάζοντας διάλογο που προηγήθηκε μεταξύ του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη με αναφορά και στη Φοιτητική Εστία Ζωγράφου.

«Κανείς μέχρι σήμερα δεν είχε τολμήσει να αντιμετωπίσει αυτό το “άβατο”. Τα φαινόμενα παραβατικότητας ήταν γνωστά στις προηγούμενες κυβερνήσεις», είπε ο Χανιώτης Βουλευτής και πρώην υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδιος για θέματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

"Sponsored links"

Όπως αποκάλυψε ο κ. Διγαλάκης, ως Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, το 2017, «είχα να αντιμετωπίσω κάποια σοβαρά θέματα στο Ίδρυμά μου. Είχα καταθέσει όλες τις απαιτούμενες αναφορές και είχα καταλήξει στον Υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, αρμόδιο για θέματα Προστασίας του Πολίτη, ζητώντας τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας. Όχι μόνο μου την αρνήθηκε, αλλά με προέτρεψε να βρω μόνος μου λύση. Αυτή ήταν η αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα πανεπιστήμια».

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live