Β. Διγαλάκης: Τα Χανιά αποκτούν και Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο μετά το Πειραματικό Γυμνάσιο

Κανένα σχόλιο

Ένα ακόμα πολύ θετικό βήμα για τα Χανιά, μετά την ίδρυση και λειτουργία του Πειραματικού Γυμνασίου, χαρακτηρίζει ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ, πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, Βασίλης Διγαλάκης την ίδρυση Πρότυπου Επαγγελματικού Λυκείου (Π.ΕΠΑ.Λ.), στο Ακρωτήρι, από τη σχολική περίοδο 2022-2023, με χθεσινή απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

“Θέλω να συγχαρώ τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων Μανώλη Τζανάκη για την πρωτοβουλία που έλαβε να προτείνει τη μετατροπή του ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου σε Πρότυπο. Έχω επισημάνει πολλές φορές την ανάγκη ο θεσμός των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων να επεκταθεί στα Χανιά σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, προκειμένου να δημιουργηθεί μια αλληλουχία εκπαιδευτικών μονάδων με σκοπό τη συνολικότερη αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου και εργάζομαι αδιάλειπτα για την επίτευξη αυτού του στόχου. Επόμενα βήματα είναι το Πειραματικό Δημοτικό και το Πειραματικό Γενικό Λύκειο. Τα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία λειτουργούν ως παραδείγματα καλών πρακτικών, οι οποίες μεταφέρονται σε όλες τις σχολικές μονάδες. Οι τεχνολογικές εξελίξεις θα εξακολουθήσουν να είναι ραγδαίες και οφείλουμε όλοι να ανταποκριθούμε στις νέες ανάγκες των καιρών, προκειμένου να δώσουμε στα παιδιά μας ισχυρά εφόδια για το παρόν και το μέλλον τους”, σημειώνει σε δήλωσή του ο κ. Διγαλάκης, υπενθυμίζοντας την άψογη λειτουργία του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Χανίων, γεγονός που έχει πολλαπλασιάσει το ενδιαφέρον των παιδιών και των οικογενειών τους για τη φοίτηση στο συγκεκριμένο σχολείο.

Ο Χανιώτης Βουλευτής ήταν σε ανοιχτή επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας Γιώργο Βούτσινο για το θέμα του χαρακτηρισμού του ΕΠΑ.Λ. Ακρωτηρίου ως Πρότυπο. Τα οφέλη που θα προκύψουν για το ΕΠΑ.Λ. Ακρωτηρίου, με τη μετατροπή του σε Πρότυπο, είναι πολλαπλά, καθώς, μεταξύ των άλλων, το σχολείο θα ενισχυθεί με ένα ποσό το οποίο αναμένεται να ξεπεράσει το 1 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Το ποσό αυτό θα διατεθεί για κτηριακές παρεμβάσεις (ανακαίνιση, αναβάθμιση κτηρίων και περιβαλλόντων χώρων, προμήθεια για κτηριακό εξοπλισμό), προμήθεια εξοπλισμού και υπηρεσιών (προμήθεια εξοπλισμού γραφείου, δημιουργία εξοπλισμένων διεπιστημονικών δωματίων) και εκπαιδευτικό υλικό και εκπαίδευση [ανάπτυξη εκπαιδευτικών οδηγών σύμφωνα με τη θεματική εξειδίκευση του ΕΠΑ.Λ. (Προγράμματα Σπουδών και εκπαιδευτικό υλικό) καθώς και την εκπαίδευση και κατάρτιση εκπαιδευτών στα νέα προγράμματα σπουδών για τα Πρότυπα ΕΠΑ.Λ.].

"Sponsored links"

Τα Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια θα συμβάλλουν με καινοτόμες μεθόδους και καλές πρακτικές στην αναβάθμιση της Επαγγελματικής Κατάρτισης στη χώρα μας και την άμεση διασύνδεσή της με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας. Καθιερώνεται πρακτική άσκηση κατά τη διάρκεια της φοίτησης μία ημέρα της εβδομάδας και για έξι ώρες, η οποία εντάσσεται στο πρόγραμμα σπουδών των εργαστηριακών μαθημάτων, σε φορείς του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα ή επιχειρήσεις ιδιωτικού τομέα της περιοχής

Αναφορικά με τη φοίτηση στα Πρότυπα ΕΠΑ.Λ., στην Α’ τάξη εισάγονται απόφοιτοι υποχρεωτικής εκπαίδευσης με βάση τον βαθμό του απολυτηρίου τίτλου τους μετά από αίτησή τους και ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους, ενώ οι μαθητές της φετινής Α’ και Β’ τάξης συνεχίζουν να φοιτούν κανονικά στο ΕΠΑ.Λ. Ακρωτηρίου.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live