Β. Διγαλάκης: Χρέος όλων μας η μεταλαμπάδευση της ιστορικής μνήμης

Κανένα σχόλιο

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Μουσείου Μάχης Κρήτης, Κατοχής και Αντίστασης συμμετείχε, ως προεδρεύων, ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Βασίλης Διγαλάκης, έπειτα από πρόσκληση του προέδρου της Εταιρείας, Αλεξάνδρου Κ. Παπαδερού.

Στη συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Ιουλίου στο γραφείο της Εταιρείας στην Αγυιά Χανίων, συμμετείχαν, πέραν του κ. Διγαλάκη, ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρείας, Αλέξανδρος Κ. Παπαδερός, ο ταμίας του Δ.Σ. της Εταιρείας, αιδεσιμολογιώτατος Μιχαήλ Βλαβογιλάκης, το μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας, επίτιμος έφορος Αρχαιοτήτων, Μιχάλης Ανδριανάκης, η Γ’ αντιπρόεδρος της Εταιρείας Κρητικών Σπουδών – Ίδρυμα Καψωμένου, Κλειώ Παπαδερού, η πρώην προϊσταμένη του Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Αγυιάς, Δήμητρα Δρακάκη και ο πρόεδρος του Συλλόγου Αδειούχων Λογιστών – Φοροτεχνικών Ν. Χανίων, Κωνσταντίνος Σταυρουλάκης, εθελοντής λογιστής της Εταιρείας.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν οι βασικοί στόχοι της Εταιρείας, ο προγραμματισμός μελλοντικών δράσεων, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σε επιμέρους θέματα.

"Sponsored links"

Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων εξέφρασε το προσωπικό του ενδιαφέρον για το έργο και τους στόχους της Εταιρείας Μουσείου Μάχης Κρήτης, Κατοχής και Αντίστασης και τόνισε την ανάγκη διαφύλαξης και μεταλαμπάδευσης της ιστορικής μνήμης στις επόμενες γενιές, επισημαίνοντας ότι θα είναι αρωγός στην προσπάθεια της Εταιρείας για την υλοποίηση των στόχων της.

Ο κ. Διγαλάκης υπογράμμισε ότι τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κρήτης μπορούν να διαδραματίσουν ουσιαστικό ρόλο στην επίτευξη στόχων της Εταιρείας Μουσείου Μάχης Κρήτης, Κατοχής και Αντίστασης, σημειώνοντας ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία για να υπάρξει ένα πλαίσιο συνεργασίας προς αυτή την κατεύθυνση, με βάση το οποίο θα είναι η δυνατή, για συγκεκριμένες δράσεις, η συμμετοχή πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και από το εξωτερικό.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις