Β. Κεγκέρογλου: “Άρνηση της Κυβέρνησης για συνταγογράφηση του μοριακού τεστ covid-19 σε παιδιά και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως αρνιόταν και την διατίμηση του εδώ και 8 μήνες”

Κανένα σχόλιο

Στην Ολομέλεια της Βουλής, συζητήθηκε ηεπίκαιρηερώτηση του Γραμματέα της Κ.Ο Κινήματος Αλλαγής και βουλευτή Ηρακλείου Βασίλη Κεγκέρογλου, προς το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα συνταγογράφησης του μοριακού τεστ covid-19 κυρίως σε παιδιά και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Ο κ.Κεγκέρογλου τόνισε  ότιαπό την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η πανδημία, το Κίνημα Αλλαγής είχε επισημάνει την ανάγκη  για ανώτατο πλαφόν (διατίμηση) στην τιμή του τεστ  και  για όσο το δυνατόν περισσότερα διαγνωστικά τεστ, προκειμένου να ελεγχθεί αποτελεσματικά η διάδοση του κορωνοϊού και ανέδειξε τις ευθύνες  του Υπουργείου Υγείας  καιτηςΚυβέρνησης συνολικάπουακολούθησε λαθεμένη πολιτική, επικίνδυνη για την υγεία και κοστοβόρα για την πλειοψηφία των πολιτών, αφού διεξήγαγε τεστ μόνο στις κρατικές μονάδες υγείας και  μόνο σε άτομα με ύποπτα συμπτώματα, χωρίς να περιλαμβάνονται σε αυτά, τα άτομα που ήλθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Στη συνέχεια, ο Βουλευτής ζήτησε από την Κυβέρνηση να επανεξετάσει τη θέση της, όπως ακριβώς έκανε, έστω και μετά από 8 μήνες με τη διατίμηση του τεστ και να δοθεί η δυνατότητα συνταγογραφήσης του, κατά προτεραιότητα σε παιδιά και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και για όποιους ασφαλώς αυτό κρίνεται αναγκαίο από το γιατρό και οπωσδήποτε για αυτούς που με την ιχνηλάτηση φαίνεται ότι ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα, τεκμηριώνοντας μάλιστα την θέση του και με την ανάγκη της αποσυμφόρησης και της κινητικότητας στα νοσοκομεία(τα οποία δυνητικά μπορεί να αποτελούν και εστία επιμόλυνσης).

"Sponsored links"

Ο Υφυπουργός, στην απάντηση του ήταν αρνητικός στη δυνατότητασυνταγογράφησης του μοριακού τεστ, επιμένοντας στην απόφαση της Κυβέρνησης για διεξαγωγή testμόνο στις κρατικές μονάδες υγείας.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις