Β.Κεγκέρογλου: Έκτακτη χρηματοδότηση των Δήμων για να μην κρυώνει κανένα παιδί την ώρα του μαθήματος

Κανένα σχόλιο

Eρώτηση κατέθεσε προς τα Υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών, ο Βουλευτής Ηρακλείου, κ.Βασίλης Κεγκέρογλου.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Η ραγδαία αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος, επιβάλλει την επιπλέον χρηματοδότηση των Δήμων για να καλύψουν τις ανάγκες θέρμανσης των σχολείων και ιδιαίτερα αυτών που βρίσκονται σε ορεινές, ημιορεινές και περιοχές με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες

"Sponsored links"

Επιπλέον, τα περισσότερα πρατήρια καυσίμων δεν δίνουν με πίστωση πετρέλαιο θέρμανσης παρά μόνο τοις μετρητοίς.

Επειδή σύμφωνα με την ΚΕΔΕ, απαιτούνται επιπλέον 60 εκατ. ευρώ για τις ανάγκες θέρμανσης των σχολικών μονάδων.

Επειδή το θέμα της θέρμανσης των σχολικών μονάδων απασχολεί έντονα τους Δήμους που έχουν ζητήσει και σχετική χρηματοδότηση, αφού θέλουν να συγκεντρώσουν τα κονδύλια για να γεμίσουν τα ντεπόζιτα των σχολείων πριν ακόμα αρχίσουν οι κακοκαιρίες.

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

•Θα προχωρήσετε σε έκτακτη χρηματοδότηση των Δήμων για κάλυψη των αυξημένων αναγκών λειτουργίας και θέρμανσης των σχολικών μονάδων, στις μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για να μην κρυώνει κανένα παιδί την ώρα του μαθήματος;

•Έχουν ληφθεί υπόψην από τα συναρμόδια Υπουργεία οι πρωτόγνωρες αυξήσεις της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, ο διπλασιασμός σχεδόν της τιμής του ρεύματος, στα ποσά που δίνονται στους Δήμους για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων;».

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live