28.8 C
Chania
Sunday, June 15, 2025

Γάζα: Ρεσιτάλ μισανθρωπισμού από τον ακροδεξιό υπουργό του Νετανιάχου, Μπεν Γκβιρ – «Χρειάζονται σφαίρα στο κεφάλι, όχι ανθρωπιστική βοήθεια»

Ημερομηνία:

Δηλώσεις – όνειδος βγήκαν από το στόμα του Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, του ακροδεξιού υπουργού Άμυνας του Ισραήλ για την κατάσταση στη Γάζα, παρά τη διεθνή κατακραυγή για την πολιτική του Νετανιάχου, που έχει οδηγήσει στο λιμό τους Παλαιστίνιους, με παιδιά να αργοπεθαίνουν από την πείνα.

Κατά τη διάρκεια της εθνικιστικής πορείας που πραγματοποίησαν οι Ισραηλινοί στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, ο  ακροδεξιός υπουργός, απευθυνόμενος στο συγκεντρωμένο πλήθος, παρέθεσε μια στιχομυθία που είχε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, αναφορικά με την παρεμπόδιση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με την οποία ο Μπεν – Γκβιρ τον προέτρεψε αντί να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια και καύσιμα στους Παλαιστίνιους, να φυτέψουν μια σφαίρα στο κεφάλι τους.

«Είπα στον πρωθυπουργό: “αγαπητέ πρωθυπουργέ, δεν πρέπει να τους δώσουν ανθρωπιστική βοήθεια. Δεν πρέπει να τους δώσουμε καύσιμα… οι εχθροί μας αξίζουν μόνο μια σφαίρα στο κεφάλι!”», ανέφερε στο πλήθος ο Μπεν-Γκβιρ, όπως μεταδίδει το Al Jazeera.

Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών απευθύνθηκε επίσης στο πλήθος των χιλιάδων, λέγοντας: «Εγκαθιστούμε τη γη του Ισραήλ; Απελευθερώνουμε τη Γάζα;» με χειροκροτήματα από το πλήθος.

Μόλις έξι κέντρα υγείας στη Γάζα είναι λειτουργικά

Την ίδια ώρα, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο ΟΗΕ γνωστοποίησε πως από τα 22 κέντρα υγείας του Οργανισμού, μόλις τα έξι είναι λειτουργικά εξαιτίας των συνεχιζόμενων βομβαρδισμών, αναδεικνύοντας για ακόμη μια φορά τις θηριωδίες του ισραηλινού στρατού.

Παράλληλα, εντός 24 ωρών ο Ισραηλινός στρατός έχει δολοφονήσει 81 Παλαιστίνιους.

Πρόεδρος Κομισιόν: Ειδεχθής ο ισραηλινός βομβαρδισμος σχολείου στη Γάζα

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν χαρακτήρισε σήμερα ειδεχθή τον ισραηλινό βομβαρδισμό ενός σχολείου στη Γάζα και εγκαταστάσεων που στεγάζουν αμάχους, στη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης που είχε με τον βασιλιά της Ιορδανίας.

«Η εντατικοποίηση των στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ισραήλ στη Γάζα, που θέτουν στο στόχαστρο πολιτικές υποδομές –μεταξύ των οποίων ένα σχολείο που χρησιμοποιείται ως καταφύγιο εκτοπισμένων παλαιστινιακών οικογενειών– και προκαλούν τον θάνατο αμάχων, περιλαμβανομένων παιδιών, είναι ειδεχθής», ανέφερε, σύμφωνα με μια ανακοίνωση.

«Αυτή η κλιμάκωση και η δυσανάλογη καταφυγή στη βία εναντίον αμάχων δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με βάση το ανθρωπιστικό και διεθνές δίκαιο», πρόσθεσε, λέγοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση «υποστήριζε πάντοτε, και θα συνεχίσει να υποστηρίζει, το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα».

Το Ισραήλ πρέπει «αμέσως» να αποκαταστήσει την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, είπε ακόμη η φον ντερ Λάιεν, καλώντας επίσης την ισραηλινή κυβέρνηση να θέσει «άμεσο τέλος στην κλιμάκωση που είναι σε εξέλιξη».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να επανεξετάσει τη συμφωνία σύνδεσης με το Ισραήλ υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων στη Γάζα, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας.

Στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, στόχο νέων ισραηλινών βομβαρδισμών, 33 Παλαιστίνιοι, στην πλειονότητά τους παιδιά, σκοτώθηκαν στο σχολείο Φαχμί Αλ Τζαρτζάουι της Πόλης της Γάζας, και 19 σε ένα πλήγμα σε σπίτι στην Τζαμπάλια, σύμφωνα με την τοπική υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε από την πλευρά του ότι έθεσε στο στόχαστρο στην περιοχή του σχολείου «τρομοκράτες».

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εθνικό Πάρκο Σχινιά: Έχτισε παράνομα 13 πολυτελή μπανγκαλόου και τα ενοικιάζει 300 ευρώ την ημέρα

Εξοργίζουν τα 13 αυθαίρετα μπανγκαλόου που εκμισθώνονται στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά,...