23.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

Γάζα: Σε εξέλιξη διαβουλεύσεις για τερματισμό του πολέμου – Η πιο φονική μέρα για τις IDF

Ημερομηνία:

Διαμεσολαβητικές προσπάθειες με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως δήλωσε σήμερα στη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ.

Ο ίδιος, μιλώντας μια ημέρα μετά τις νέες επιθέσεις που εξαπέλυσαν αμερικανικές και βρετανικές δυνάμεις εναντίον Χούθι μαχητών στην Υεμένη, είπε επίσης ότι η κλιμάκωση στην Ερυθρά Θάλασσα συνιστά ένα «μεγάλο κίνδυνο».

Οι αντάρτες Χούθι, που υποστηρίζονται από το Ιράν και τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο, έχουν προκαλέσει με τις επιθέσεις τους από τον Νοέμβριο σοβαρά προβλήματα στην παγκόσμια ναυσιπλοΐα.

Όταν σημειώθηκε η εισβολή της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου και έκτοτε ξεκίνησε ο πόλεμος μεταξύ τους, οι Χούθι δήλωσαν την υποστήριξή τους στη Χαμάς και επιπλέον ότι θα στοχοποιούσαν κάθε πλοίο που ταξίδευε προς το Ισραήλ ή έφευγε από αυτό.

Η πιο φονική μέρα για τις IDF

Στο μεταξύ, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι 21 στρατιώτες του σκοτώθηκαν στη Γάζα. Πρόκειται για την πιο φονική ημέρα για τις ισραηλινές δυνάμεις από την έναρξη της χερσαίας επιχείρησής τους κατά της Χαμάς.

Ο επικεφαλής εκπρόσωπος των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων, Ντάνιελ Χαγκάρι, είπε ότι πιστεύεται ότι μια πυραυλική χειροβομβίδα έπληξε ένα τανκ κοντά σε δύο κτίρια στα οποία βρίσκονταν οι Ισραηλινοί στρατιώτες. Ακολούθησε έκρηξη πιθανότατα ως αποτέλεσμα ναρκών που είχαν τοποθετήσει εκεί οι ισραηλινές δυνάμεις για να τα κατεδαφίσουν.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι εξακολουθεί να ερευνά τις λεπτομέρειες του συμβάντος. Το δυστύχημα συνέβη στο κέντρο της Γάζας, κοντά στο κιμπούτς του Κισουφίμ στην ισραηλινή πλευρά των συνόρων, περίπου στις 16:00 χθες το απόγευμα σύμφωνα με τον Χαγκάρι.

Ο ίδιος επισήμανε ότι στρατιώτες, όλοι τους έφεδροι, συμμετείχαν σε μια επιχείρηση για να επιτρέψουν στους κατοίκους του νότιου Ισραήλ να επιστρέψουν με ασφάλεια στα σπίτια τους μετά την εκκένωση δεκάδων χιλιάδων από την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Ο Ισραηλινός Πρόεδρος Ισαάκ Χέρτζογκ έγραψε στο X, ότι ήταν ένα «αφόρητα δύσκολο πρωινό. Εκ μέρους ολόκληρου του έθνους, προσεύχομαι για τις οικογένειες και τη θεραπεία των τραυματιών», είπε.

Πρόσθεσε πως μαχητές εκτόξευσαν αυτοπροωθούμενες βομβίδες εναντίον ενός άρματος μάχης και ταυτόχρονα σημειώθηκε έκρηξη σε δύο κτίρια στα οποία δυνάμεις είχαν τοποθετήσει εκρηκτικά για να τα καταστρέψουν. Τα κτίρια κατέρρευσαν ενώ ισραηλινοί στρατιώτες βρίσκονταν μέσα σ’ αυτά.

«Εξακολουθούμε να μελετάμε και να ερευνάμε τις λεπτομέρειες του περιστατικού και τα αίτια της έκρηξης», δήλωσε. Νωρίτερα οι ένοπλες δυνάμεις είχαν ανακοινώσει πως τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μια άλλη επίθεση στο νότιο τμήμα της Γάζας.

λωριδα της γαζας πολεμος ισραηλ χαμας IDF

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ