19.4 C
Chania
Saturday, May 17, 2025

Γάζα: Στους 44 οι νεκροί από τους σημερινούς ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Ημερομηνία:

Τουλάχιστον 44 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων έξι μέλη οικογένειας, σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί σε νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε η παλαιστινιακή υπηρεσία πολιτικής προστασίας και νοσοκομειακές πηγές, σε νεότερο απολογισμό από τα ισραηλινά πλήγματα.

Δύο ισραηλινοί πύραυλοι που έπληξαν αστυνομικό τμήμα στην Τζαμπάλια στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα είχαν ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 10 νεκρούς, σύμφωνα με τις τοπικές υγειονομικές αρχές.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή του πλήγμα στην περιοχή της Τζαμπάλια, διευκρινίζοντας ότι αυτό είχε στόχο «τρομοκράτες που επιχειρούσαν σε κέντρο διοίκησης και ελέγχου της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ».

Σε άλλη αεροπορική επιδρομή σε σπίτι σε βόρεια περιοχή της πόλης της Γάζας, στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, σκοτώθηκε εξαμελής οικογένεια, το ζευγάρι και τα τέσσερα παιδιά του, σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής προστασίας στη Γάζα.

Πολυάριθμες άλλες επιδρομές σκότωσαν τουλάχιστον 21 ανθρώπους, ιδίως στην Χαν Γιουνίς, στο αλ Ζαουαϊντα και στην πόλη της Γάζας.

Πλάνα του Γαλλικού Πρακτορείου από ένα κατεστραμμένο σπίτι στη Χαν Γιουνίς δείχνουν ανθρώπους να σβήνουν τις φλόγες που προκλήθηκαν από τον βομβαρδισμό και άλλους να επιθεωρούν τα ερείπια.

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας δήλωσε ότι το Νοσοκομείο Παίδων Ντούρα στην πόλη της Γάζας έχει τεθεί εκτός λειτουργίας, μια μέρα μετά από ισραηλινό βομβδαρδισμό στο πάνω μέρος του κτιρίου, καταστρέφοντας τη ΜΕΘ και καταστρέφοντας το σύστημα ηλιακών πάνελ της εγκατάστασης.

Κανείς δεν σκοτώθηκε από αυτό το πλήγμα. Δεν υπήρξε κανένα σχόλιο από το Ισραήλ για το περιστατικό.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αθλητικό παπούτσι “πάτησε” την Ακρόπολη – Εισαγγελική παρέμβαση για το drone show στην Ακρόπολη – Τον ψόφιο κοριό κάνει η Adidas

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής...

Εκδηλώσεις στον Πλατανιά για την 84η επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης

Ο Δήμος Πλατανιά διοργανώνει, και φέτος σε συνεργασία με...

Διακοπές ρεύματος σε περιοχές των Χανίων στις 17 και 18 Μαΐου – Δείτε αναλυτικά τις ώρες και τις τοποθεσίες

Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών από τον ΔΕΔΔΗΕ...